Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Swan Song - Potresna SF drama (30.12.2021.)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na članke
Opis foruma: Komentari na objavljene članke i blogove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=100051
Datum ispisa: 17.Sijecanj/Jan.2022 u 22:56
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com


Tema: Swan Song - Potresna SF drama (30.12.2021.)
Objavio: JoxerTM
Tema: Swan Song - Potresna SF drama (30.12.2021.)
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2021 u 18:33
Drama veliš? Meni je to: zbogom.Odgovori:
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2021 u 23:05
Mogle su neke scene da budu krace, a neke produzene. Mislim da ovo nije filozofska drama, vec vise psiholosko / psihijatrijska, i mislim da su SF elementi iskorisceni kao hiperbola i alegorija, daleko smo od takve fantastike, medicina je dosta napredovala ali je samo za odabrane i one koji imaju dosta novca, kao sto mi je jedan don iz Italije rekao jer nije neophodno da budes kriminalac i da ubijas ljude da bi bio don po njihovim kriterijuma, sta mislis da li bih ovoliko doziveo da nisam imao para. Da jeste cista drama, ali i mnogi filmovi gde u opisu stoje misterija ili triler, u osnovi su drame sa datim elementima pa su komentarisani pod obavezno pogledati, remek-delo, lektira, itd. Ali dodacu jos, interesantna je tema.


Objavio: puppet_master
Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2022 u 20:26
Ha! Nađoh temu. yay
Pa zar nisu inače "zakačene" recenzije za temu odgovarajućeg filma u "komentari na filmove"...

Nema veze, nije se ni ovde javilo sa previše utisaka, gledaću pa se vraćam (bog da me pita gde, nemam pojma, ali naći ću opet makar jednu od tema ovog filma LOLLOL)


Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2022 u 11:07
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Ha! Nađoh temu. yay
Pa zar nisu inače "zakačene" recenzije za temu odgovarajućeg filma u "komentari na filmove"...

Nema veze, nije se ni ovde javilo sa previše utisaka, gledaću pa se vraćam (bog da me pita gde, nemam pojma, ali naći ću opet makar jednu od tema ovog filma LOLLOL)


Da cudno da nije u vezi sa samim komentarima filma. Ali da zavrsim. U sustini mislim da su ubacili dosta tema, ali da ih nisu dobro povezali i da su ostali nedoreceni. A kad sam rekao interesantna je tema, mislio sam na diskusiju o filmu, ali nije bilo komentara. Mada sad sam pogledao i kritiku i oni vrte jednu te istu pricu, osim sto ima opis  i gluma glavnog lika u kratkim crtama kao sto ima i u recenziji.

SF melodrama ( vodi ka sentimentalnosti), jako daleka SF prica, bilo je dosta etickih i drugih  rasprava o kloniranju, i kroz filozofiju vezano za iskonski strah od smrti itd mislim, ako se ide tim putem ja ne bih preporucio film, daleko je to .

Ali ako se toliko postiglo u biologiji ( mada to mora da bude multidisciplinarno) vezano za kloniranje  zar nije vrlo verovatno da su mogli da dostignu delotvornu terapiju za datu bolest.

E sad ja sam ovo doziveo  da su  preko SF elemenata, dotakli samo povrsno prethodno i da su ostali nedoreceni,  a SF tehnika vise  iskoriscena kao hiperbola i alegorija za prikaz ega, borbe unutrasnjeg "Ja" i spoljasnjeg "Ja", i kao jedan  vid mehanizma samoodrane (ubacena je i psiholoska simpatija sa osobom koja je ogorcena, depresivna i cesto ironicna zbog odluke koju je donela) a sve u cilju da svojim delovanjem bliskim osobama ( u ovom slucaju porodici) zastitimo od bola i patnje. Kao sto rekoh psiholosko/ psihijatrijska tema. I to je otvorena tema i zavisi od vise faktora.

U ponudjenom resenju ja ne vidim neku dilemu, kao sto narod kaze ne mogu i jare i pare, pa mi je to zasmetalo, ta drama, skoro mi dodje kao doniranje organa, ali sta onda sa porodicom ako se npr. neko drugi razboli i dozivi nesrecu, ili jos paradoksalnije da se ponovo razboli. Ali iz iskustva i prica znam da porodica to prihvati, da se zajednicki bore  i fizicki i mentalno koliko mogu, pruzaju bezrezervnu podrsku, bore se do samog kraja, do neizbeznog, ako je prava porodica oni to potajno osecaju pa je onda maskiranje ponekad jos gore, pravi se povratna sprega.

Sve u svemu ( a nije zacin C) onako nemam neki bas preterani utisak o filmu, bas me interesuje neki komentar, jer niko od mojih prijatelja ovo nije gledao pa da sam mogao da razmenim po koju recenicu.


Objavio: puppet_master
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2022 u 11:37
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Da cudno da nije u vezi sa samim komentarima filma. 

Sav sam u magli, duga noć pa te nisam najbolje razumeo, na šta misliš sa "nije u vezi sa samim komentarima filma"? Smile Na moj post, na zbrku sa dve teme, na post koji si napravio? Smile Npr meni su često interesantna pitanja koje filmovi postavljaju, neka i ne pružajući odgovore, pa se onda može izneti svoj stav o temi, pitanjima filma, neka i izvan okvira onoga što je film nudio ili propustio da ponudi i odgovori. 

Prvi ja često širim temu, jedva se piše ionako, niti ovo mesto odavno liči na zajednicu kakva je nekada bila, meni je pa bitno da bih uopšte boravio ovde i u tim mojim kratkim periodima, da sve ipak ima ton druženja, blesavljenja, pozitive, pružanja ruke svakom sagovorniku, lako će se o filmu, pun net suvoparnih ili pa kilometarskih priča o filmovima, no ovde bi pored svega drugog ipak trebalo da se družimo, menjamo utiske, ljubavi ka filmu, neka i sa ponekim potpuno sumanutim postom LOL nije tu da bi ikoga niti ičije mišljenje obezvredilo. Spam je srce foruma ionako. HeartObjavio: AlexDeLarge
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2022 u 11:51
I ja sam legao kad je pocelo da svice.Na vase prethodno pitanje zar nisu inace zakacene recenzije..., na to sam mislio kad sam rekao da nije u vezi, nego je podeljen na dva mesta, tj. da ne ide opis, pa obradio, pa procitajte recenziju , pa ispod komentari.


Objavio: puppet_master
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2022 u 12:03
Ne persiraj mi zaboga miloga LOL tj meni je bilo teško da se prvih godina naviknem na to "ti" svakome, još mi je gori bio izraz "kolega" kakvim se častilo uzduž i popreko online, no u pravu su bili. 
1975. godište sam, mladolik jašta ApproveLOL no ne zaslužujem ičime to "vi", poštujemo se svakako na onaj ljudski način, uz uvažavanje, trud da se razumemo, a neka društvenih protokola, svi smo jednaki ovde. Brotherhood (well, and sisterhood) in arms. LOL Blesavim se delom, kako ti je draže, ne pričam ikome kako da piše. Tek, ne zameri mi to "ti", drugarski je, najiskrenije. 
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2022 u 12:33
Ostala navika, mada ja sam za nijansu mladji, ali to je to.  Meni se kolega smucilo kad sam radio na fakultetu sa osobama sa kojima sam provodio vreme i radio svaki dan, a i sada sa osobama sa kojima sam u kontaktu, a posto sam drzao vezbe morao sam sa studentima svakodnevno na vi.  To mi svi govore, evo od sad necu. Jeste van teme,  skoro sam bio u drustvu naseg starijeg pisca akademika i jednog pilota. I pilot mi kaze nemoj da mi persiras, ja kazem u redu necu, i onda kazem akademiku nesto tipa kad si rekao da si pricao sa (pa drugim piscem)  ... malo mi bilo neprijatno :) Tako da uvek koristim vi, osim prijatelji, braco, kumovi Wink


Objavio: puppet_master
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2022 u 19:35
Gledam, prija mi spori tempo, izgled filma, dok je Mahershala Ali jedan od najboljih glumaca tamo pa je ionako uživanje gledati svaki njegov kadar...no ne da mi mira koncept. Na stranu to što mislim da je nemoguća takva jedna duplikacija, ponajmanje u kakvoj iole skorijoj budućnosti, pre mi smeta sama ideja. Nevezano za kakav etički problem koji već spomenuše u filmu. Prosto mi nije jasna ideja, zašto bih ikada želeo da kao lišim bola i patnje bližnje usled svoje smrti.  Smrt, koliko god bila tragična sama po sebi, često i užasna, nasilna, ovakva-onakva, je sastavni deo života. Čini nas onim što jesmo. Pa i taj bol, nedostajanje, deo nas koji gubimo sa odlaskom nekoga (ili pa učimo da zadržimo u sebi), sve je to upravo ono što nas čini ljudima, kamoli tek onim što jesmo ličnije. Posledice mogu, verujem, biti loše, neko se nikada ne pomiri sa tako čime. Svojim a kamoli sa tuđim odlaskom. No opet, nije li to sva ta fundamentalna tragičnost života, ujedno upravo i dar. Konačnost, kraj koji nam je svima isti. Podsetnik da cenimo više svaki tren, one pored nas, usputne prolaznike, lepotu života dok traje. 
Nema roditelja, supružnika, prijatelja koji nas može zaštiti od konačnosti. Zašto bi? Opet, nevezano za etička pitanja, podmetanja klona, ili pa prećutkivanja klonu da je klon, blabla.  

Možda jeste tema za razmišljanje a i imam još da se vozim do finala filma, možda me iznenade sa ponečim, no um mi je na nekoj pedesetoj strani po pitanju svega toga i to mi smeta da uživam u filmu LOL Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk