Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=100026 Datum ispisa: 14.Srpanj/Jul.2026 u 02:44 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Don't Look Up (2021)Objavio: Telegon
Tema: Don't Look Up (2021)
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2021 u 22:11
Sjajan film. Otrežnjujuće i osvežavajuće. Brutalna kritika društva koja je toliko savršeno ogledalo trenutka u kom živimo da bih lako mogao videti da se ovakav scenario obistini. Naravno, ako film gledamo kao metaforu za klimatske promene, onda nam se već obistinjuje.
Lična ocena: 8.5.
Odgovori: Objavio: puppet_master
Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2021 u 11:31
Vrlo dobar, istovremeno zabavna i zastrašujuća satira, mada suštinski tek još jedan od filmova koji govori o našim strahovima, politizaciji tamo gde joj ne bi smelo biti mesta, nekopetentnosti onih koji nas "vode", samom apsurdu vremena u kojem živimo i još koječemu, zapravo me je iznenadila slojevitost.
Nisam se grohotom smejao, bolje od toga, imao sam osmeh tokom čitavog filma. Svi su mi bili odlični, meni lično možda najupečatljiviji Mark Rylance u svojoj roli hibrida recimo Elon Muska i Marshal Applewhite-a, upravo ta komika i jezivost kojom film odiše meni najviše izvire iz njega, mada pršti sa svih strana.
Ma koliko film delovao upozoravajuće u svoj toj prepoznatljivosti realnosti, same bizarnosti današnjice, ipak verujem da bi stvari tekle makar malo drugačije u slučaju kakve apokaliptične opasnosti, ako ne bi bilo i grđe
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2021 u 12:18
Sve se bojim da će ovako nešto i da se desi, bolje rečeno, ako dođemo u ovakvu situaciju, ovo je preslikan scenario kako će moćnici da pregaze nas smrtnike i kako će gledati da izvuku lični interes.
Odličan film, svaka preporuka.
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
Objavio: bokidante
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2021 u 11:06
Odličan film!
Objavio: ar8c
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2021 u 18:08
Kakav film!! Ma FILMČINA!!! Bez premca najbolja satira/parodija poslednjih godina, ako ne i u ovom veku po mom skromnom mišljenju. Definitivno nešto najbolje što je hiperproduktivni Netflix iznedrio. Kakvo osveženje i kakvo pozitivno iznenađenje.
Prethodni komentatori (plus recenzent!) su sve rekli, ne bih da ponavljam utiske koje apsolutno delim. Moram jedino reći da bi me s vremena na vreme počinjala gristi savest kada bih se uhvatio sa osmehom na licu. Ovo bi bilo urnebesno smešno da se dešava nekome drugom na nekom drugom mestu, ali pošto smo i mi u toj čorbi bude mi pomalo i zastrašujuće. Ipak, nakon gledanja čoveku ipak bude lepše i lakše, ako ni zbog čega drugog, a ono makar zbog spoznaje da još neki ljudi gledaju na današnjicu istim očima, a neki među nama imaju petlju da vrlo oštro, neuvijeno i na genijalan način izvrgnu ruglu ljude i pojave koji kritiku zaslužuju.
Od mene 9,2/10! Pravo malo remek delo u svom domenu. Već planiram reprizno gledanje
P.S. Nadam se da su svi koji su film pogledali imali strpljenja da sačekaju odjavna slova i isprate epilog priče. Tek nakon tih par segmenata sve legne na svoje mesto u potpunosti
Objavio: Dupla ljuta.
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2021 u 18:50
Filmčina sa velikim F!!!
Ako se celu godinu čekalo na ovo remek-delo, vala vredelo je!
Objavio: djcvrle
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2021 u 21:23
Jučer mi jedna FB prijateljica rekla da joj ova j film uopće ne valja ,kao teška glupost.Rekoh,koji si ti film gledala ??? WTF ??? Meni je ovo vrh ,ono kad spojiš Armageddon,Deep Impact ,Truman Show i Kubricka zajedno ;-) Ovo ide na Nr. 1 za ovu mutavu godinu po pitanju svega , a najviše filmova ! Ono stavim da gledam Matrix 4 , odustao nakon ni sat vremena..čak mi je ona drama sa neprepoznatljivom Sandrom Bullock ( The Unforgivable ) bila kudikamo bolja od "novog" Nea....Jel ste pogledali i zadnju scenu poslije odjavne špice ? ;-)
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2021 u 23:58
djcvrle piše:
Jučer mi jedna FB prijateljica rekla da joj ova j film uopće ne valja ,kao teška glupost.Rekoh,koji si ti film gledala ??? WTF ??? Meni je ovo vrh ,ono kad spojiš Armageddon,Deep Impact ,Truman Show i Kubricka zajedno ;-) Ovo ide na Nr. 1 za ovu mutavu godinu po pitanju svega , a najviše filmova ! Ono stavim da gledam Matrix 4 , odustao nakon ni sat vremena..čak mi je ona drama sa neprepoznatljivom Sandrom Bullock ( The Unforgivable ) bila kudikamo bolja od "novog" Nea....Jel ste pogledali i zadnju scenu poslije odjavne špice ? ;-)
Jesmo, savim slučajno. Nešto smo se raspričali vezano za film, sabirali utiske, čak nismo ni razmišljali da ugasimo, kad odjednom ...
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2021 u 01:11
djcvrle piše:
Da od dosta ljudi sam cuo da dati film nije nista posebno, cekajte da se prvo razmrsi klupko oko Matrix-a, sledi kulminacija, i ne dirajte Sandru jos je u brzini;)
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2021 u 20:20
Obavezna lektira za svakog.Do detalja prikazano kompletno stanje vremena u kom mi obicni smrtnici "zivimo".Ovim nam je svima nama ispod razine privilegovanih, pljunuto u lice i to socno.The end naseg sveta suznjih, je samo finale.Hvala na prevodu
Objavio: baho
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2021 u 21:50
Odličan je film. Ako očekujete da se grohotom smijete, nećete vjerovatno. Ovo je više ono, u šali pa zavali. Slika stanja uma današnjice.
Ako ste se zapitali kuda idemo, onda ste na pravom tragu. Oni kojima se nije svidio vjerovatno više vole da gledaju dolje.
Moglo bi tu možda biti i nekih zlatnih kipića...
-------------
https://forum.titlovi.com/get_last_post.asp?TID=89431" rel="nofollow - >> Prijave za narednu partiju sela << Klikni slobodno. Ne ujedamo (osim kad smo vukodlaci).
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2021 u 21:53
Telegon piše:
Naravno, ako film gledamo kao metaforu za klimatske promene, onda nam se već obistinjuje.
Ne mora biti samo klimatske promjene, vakseri i antivakseri (što ti opet dođe vjerovanje nauci ili ne), pro i contra Trump... ma odaberi iole značajnu temu.
Najbolji je onaj "glumac" što bi da pomiri i one za gore i dolje...
-------------
https://forum.titlovi.com/get_last_post.asp?TID=89431" rel="nofollow - >> Prijave za narednu partiju sela << Klikni slobodno. Ne ujedamo (osim kad smo vukodlaci).
Objavio: Ljubivoje
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2021 u 23:46
Izvanredna analiza poremećenog sistema vrednosti. Vrhunski glumci, ne zna se ko je bolje izneo ulogu, moderan pristup režiji, osvežavajuće.
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2021 u 10:59
Pretpostavio sam u kom pravcu i smeru ce ici film kad sam
poceo da gledam, nisam gledao trejler i citao komentare. Meni se film nije svideo, tj. sveukupno nije
ostavio neki utisak, mozda je nekom remek-delo, najbolji film sto su skorije
gledali, ok postujem,ali se ne slazem. Mogu nasiroko da pisem, evo ukratko.
Satira obradjenih tema po mom misljenju trebala je da bude invektivna
( i mislim da je kreativnije obradjena, i ostavlja jaci utisak, npr. u
satiricnim animiranim serijama, mnogim knjigama, mnogim filmovima koji
obradjuju pojedinacne teme vlasti,kriza i problema pojedinacnih zemalja, i trenutno
i kroz istoriju, a kad se spoje i celog covecanstva) , a ne toliko prozeta
humorom, tj. trebali su druge tehnike da koriste.
Mislim da su vodeca teme progresno odabrane, duboka drzava, tj.imperium
in imperio,da je zvezda
vodilja interes ( npr. stvarni i „moderni” krstaski ratovi), a ostalo igre za intelekt, da se tehnike
spinovanja usavrsavaju i da se sve lakse
i brze siroke narodne mase reprogramiraju i npr. lakse uvode i hipokriziju ,ja
sam covek koji ima moc, nemoj da mi budes rival, nemoj da mi se suprostavljas,
osim ako meni to ne zatreba,a sve zbog cinjenice da smo nemocni da se ista promeni,
istorija i svakodnevica ( i sad imamo svetsku krizu) nas je tome naucila.
Dovoljno je procitati npr. pocetak manifesta Komiteta 300 i
izjave ( intervjue) Henrija Kisindzera pa da se stekne dovoljan uvid, posto se
uglavnom odnosi na USA ( a znamo koje ju je stvorio, kao sto Ajk tvrdi reptili ), a upravo ono sto mi
se svidelo a sto cu navesti ne treba mi dati film da mi otvori oci i probudi,
budni smo, ali ne mozemo nista da uradimo osim da komentarisemo, mislim da samo trosimo
energiju. Tipa chemtrails, ok vidimo neke tragove , upoznali su nas sa
dronovima na nuklearni pogon, transhumani kosmos itd., i sta da radimo osim da
usvojimo kao cinjenicu i da vidimo kako sto bolje da prozivimo zivot, da se
borimo za egzistenciju, da smanjimo stres. Jedan mi je poznati lekar pre
tridesetak godina rekao da ce problemi covecanstva biti na prvom mestu virusi,
na drugom mentalne bolesti, na trecem gljivice (to mi ni danas nije jasno ) ili
paraziti.
Malo me kraj podseti u stilu zavrsnice zamisli Dzejmsa Kamerona
pa smo otisli u Metro 2033, Nojeva varka i tamni vilajet, ili kraj stripa
Dceased sa idejom knjiga Slepilo i Besnilo.
E sad zasto onda kazem da su mi se neki filmovi svideli i
ostavili utisak, i dajem kao preporuku. Jer “sitnije stvari” koje su problemi,
koji su potencijalno opasni, koji ugrozavaju, iz njih moze da se izvuce neka pouka,
da ponavljanjem stvorimo mehanizam samoodbrane, da budemo na oprezu,kao iz pesme „da stvorimo svoj mali svet, a oko njega
kineski zid”, i da lakse plovimo kroz more zivota.
Naslov mi je odgovarajuci na osnovu pocetka komentara, a ako
je ono sto mi se svidelo mozda je trebalo Look at the sky ( tipa think
outside the box), to mi se najvise svidelo,
ta ideja, ne treba mi LIDAR (razliciti tipovi) tj. mogu pomocu cula da odredim
da li je vazduh zagadjen, ili ne treba mi internet da znam da li napolju pada
kisa, i izopsten si naucnik ili covek ako nisi „ politicki koketan”.
Objavio: ar8c
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2021 u 16:10
@ AlexDeLarge
Kao i u vezi svake druge teme/filma - ukusi su različiti i kao takvi se poštuju, a posebno valja zaštititi manjine
Dodao bih jedino da verujem kako namera genijalaca iza ovog projekta verovatno nije bila da otvara oči i budi one probuđene. Buditi valja one koji spavaju i možda zaista neko nakon gledanja konačno "pogleda gore". To bi bio najveći bonus njihovog rada i truda. A jezik koji koriste u tu svrhu je izuzetno dobro odabran. Suptilan humor, ironija, satira, parodija, sve onako upakovano u laganu oblandu i čitljivo između redova, ali ništa napadno i ekstremno u bilo kom vidu. Esktreman jezik bi izvesno mašio poentu i odbio neke koje valja obraditi ovom pričom
Za probuđene najveći kvalitet filma je to neko olakšanje nakon spoznaje da nismo sami. Jedino što se u opštoj gunguli i buci modernog sveta teško čujemo i prepoznajemo, a retka dela poput ovog ujedinjuju i ohrabruju.
Što se ostalog tiče, respekt za izloženo mišljenje i kritiku!
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2021 u 16:50
Koliko vidim ima mnogo onih kojima "car nije go" (shvatite to kako god želite, ali sjetite se odakle je bar) i uvijek će ih biti, ali sad ih ima posebno mnogo.
Stoga je ovaj film itekako potreban. Potreban je i iz naše perspektive, ali, rekao bih, posebno iz američke.
-------------
Objavio: Kakarot
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2021 u 18:13
Ovaj film odlicno opisuje ljude i do koje mere ce sebe zatupiti samo da ne izadju iz svoje zone komfora.. Verovace u sve dok nije kasno.. Kao da su indirektno opisali i trenutnu pandemiju koja hara.
Objavio: klass
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2021 u 23:05
Gledao sam film ne znajuci nista o njemu. Ni ko glumi, ni o cemu se radi...Sasvim slucajno sam ga izabrao i skoro pa nisam prepoznao glumce. Bilo je...Je l' ovo Dz. Lorens? Auh al je oslabila...I slicno.
Hocu da kazem da nisam imao nikakva predubedjenja niti bilo kakva ocekivanja.
Stoga...Film je dobar - vrlo dobar ali nesto nedostaje a to je humor. Bukvalno sam se tri puta nasmejao i to onako, jedva. Meril Strip je zaista bila dobra, nije preglumljivala kao sto zna, pa i Dzona Hil ali oni su me vise nervirali nego sto su me nasmejali. Cak i ta, zavrsna scena nije bila smesna. Posle filma nisam bio siguran sta sam gledao, nit' je komedija, niti drama...nemam pojma.
I tako, za ovu satiru u pokusaju ocena 7-7.3 i to samo zato sto su svi glumci odradili odlicno svoj posao.
Objavio: puppet_master
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2022 u 00:43
Volim Brian Cox-a (fizičara, ne mešati sa glumcem Brian Cox-om, koga doduše takođe volim), elokventan, meni sa izrazito umirujućim glasom, u klipu ispod, nažalost bez prevoda, eto makar za one koji se služe engleskim, priča o temama koje preovladavaju filmom na, kao i uvek, interesantan, razumljiv način.
Objavio: s.t.a.l.k.e.r.
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2022 u 11:44
Odlično prikazano stanje danasnjeg društva ....
obavezno pogledati ... na mahove dosadno ali gledaj do kraja.
Objavio: Sančo 011
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2022 u 23:25
Dokaz da kritika i publika mogu odličan film da ocrne,je pred nama.Nisam očekivao da bude ovako dobar,
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2022 u 23:43
Prijevod je uradio payutti 👍
Objavio: markecb
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2022 u 00:21
Moja isprika ali nakon dva puta u par dana da se sve slegne na miru
(s uživanjem) odgledanog filma mogu samo reći da je ovo trebalo ići u rubriku "dokumentarni film" na toliko stvari sam ga povezao sa današnjicom i medijskim i IT konglomeratskim čudovištima iz Socijalne dileme, i onim na YouTube također dokumentarcu o jednim te istim gospodarima korporacija od hrane, do medija preko IT-a i farmacije. Toliko da se mislim jesmo i bolje i zaslužili od onog nesretnog kometa. 9.1. od mene.
Objavio: milebrasa
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2022 u 15:52
rece covek ovo moze biti dokumentarac i u pravu je, sad slede salve omalovazavanja filma u cilju odbrane od moguceg poteza...prst na celo, razmisli, jer ovo moze biti i ublazena verzija istine, od debilizovane funkcije predsednika do stvarnih gospodara nasih zivota, zar stvarno neko jos veruje da drustvene mreze postoje zbog nas i nase komunikacije....
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2022 u 16:07
Što bi slijedile SALVE omalovažavanja?
Koliko se sjećam, na onoj drugoj temi (ispod recenzije) bile su uglavnom pozitivne kritike.
Ima i negativnih. "Ne mereš" svakom udovoljit'. Ali nije bilo salvi.
Neki su zamjerili da nije dovoljno smiješno i slično. Ali ovdje svakako smijeh nije glavna emocija koja se pokušava izazvati. Valjda bar mi, na našim prostorima, imamo smisla za crni humor.
Ma odličan film. Osim ako ne prevlada neki tamo desnilobi, ovo bi moglo ozbiljno ući u konkurenciju za nekog kipića.
-------------
Objavio: puppet_master
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2022 u 16:14
Društveno angažovani film u ultra levom Hollywoodu, gde i kada ih niko išta ne pita svejedno daju svoje procene (iz velelepnih vila ili sa crvenih tepiha u najnovijim kreacijama gospoje Versace) o politici, društvu, borilačkim veštinama, gladnima i obespravljenima ...ne znam šta bi trebalo da se desi da se napljuje ili pa izbegne buljuk priznanja, slave i hvale, statua. Ovo je čisti winner, ne mislim da ima problema ni kod publike, ni kod kritike.
Objavio: niko011
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2022 u 16:43
Film je bulja. Osim za one koji su nameravali da pogledaju savremeni dokumentarno-socijalni proser umesto SF spektakla
Objavio: yolix83
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2022 u 19:58
Poslije ovdje pročitanih komentara moram priznati da sam očekivao mnogo više. Dobar mi je film bio ali ne smatram ga nešto posebnim. Niti mi je otvorio oči, niti je suptilan humor kako je već neko napisao. U Holivudu, imam utisak, ne znaju za suptilan humor nego tretiraju publiku kao retarde, ono nacrtaj im sve. Za suptilan humor je potrebno natuknuti šalu i usmjeriti publiku u pravom pravcu i imati povjerenja u njih i njihovu inteligenciju da će oni tu šalu završiti sami u glavi. To nigdje nisam vidio. Ovo je ovdje tipično holivudski, sve veoma direktno, ništa se ne propušta slučaju. Tako npr. odmah na samom početku kad se upoznajemo sa predsjednicom, da bi pokazali nesposobnost i neozbiljnost nje i njenog tima, ona griješi nekoliko puta prezime. Da ne znam koliko je nesposobna, znala bi bar da se pretvara i ne bi izgledala idiot oko takvih banalnih stvari. Ali dobro oni su se odlučili na takav pristup i likovi su malo iskarikirani i to nije mana uopšte, nego samo dajem primjer te direktnosti.
Meni je više problem što me nije uopšte bilo briga za likove i kako će se završiti. Pošto je sve iskarikirano, ja onda to doživljavam tako i ne mogu shvatiti ozbiljno iako je ozbiljna situacija i realna situacija koja bi nas nekad mogla zadesiti. Nisam mogao shvatiti ni lika kojeg glumi Leo koji je ozbiljan, kad je sve oko njega izkarikirano. Ili kad on u onom studiju izgubi razum i počne vikati kako ne mora sve biti u potitivnom tonu, da je ok biti zabrinut , uplašen, tužan itd. i onda taj isti film ne može ta prenese tu istu poruku na kraju, nego poslije katastrofe mora i film u pozitivnom tonu da se završi uz malo comedic relief-a, Džona Hil kao jedini preživjeli mora da izađe i slika selfi, like and subscribe itd. Koji je to k... moralo?
Opet da ponovim, generalno mi je dobar film, gore sam samo spomenuo neke stvari koje mi se ne sviđaju. O ovom što je dobro i što mi se svijdelo, nisam htio da trošim riječi. To ste se već vi prije mene pobrinuli.
------------- There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Objavio: Tom Brady
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2022 u 20:39
Odličan film koji na satiričan način prikazuje u kako sjebanom svetu i vremenu mi živimo. Od mene preporuka.
Objavio: banisa2006
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2022 u 21:56
Teska americka glupost....i sere mi se od Meryl Streep...Pocela je da se toliko preserava u filmovima....da mi je najbolji kraj gde je pozdere ona pticurina....eto toliko
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2022 u 00:38
Ovaj film me podseća na korona virus umesto komete. Jedni žele da se zaštite, drugi ne veruju, treći misle da ne postoji, četvrti idu na "imunitet stada ili krda" - neka nas pukne kometa... a u iza svega toga u svim opcijama je velika lova međunarodnih kompanija i Bill Gates.
Sasvim solidan film u moru prošlogodišnjih ispodprosečnih filmskih ostvarenja. Nije toliko komedija koliko je satira.
Na momente predvidljivo. Nije za Oskara. Gluma - standardno i rutinski određena.
Leonardo DiCaprio - rutina kao vuk sa volstrita. Jennifer Lawrence - više na mišiće i na slavu i na dobrog agenta-menadzera nego pra osoba za ovu ulogu.
Meryl Streep - iznad proseka u okviru uloge, Mark Rylance - najbolja gluma od svih.
Objavio: VonKoga
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2022 u 14:16
Odličan film! Iako satiričnog karaktera, veliki dio filma prikazuje jezivu realnost današnjice, ovisnost o pozitivnim medijskim poenima i rizici kojima nas vlade pod sponzorstvom kompanija izlažu radi vlastite koristi
Objavio: deklica
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2022 u 20:03
Preterani hajp za jedan prosečan film, nego su ga svi poistovetili sa svetskom nepravdom, nesposobnim političarima, teorijama zavere, tajnim vladarima, kapitalističkim načinom življenja, neoliberalizmom, a gde je tu mali čovek i pravda... Truć, površna satira sa stereotipima i klišeima sa tvitera i kafana... Zar je trebao neki ovakav film da nam kao otvori oči... Sa malo patetike na kraju, taman da zasoli dosadno očekivani kraj... Ako se već išlo na satiru, moglo je bolje ali Ameri to ne umeju... Ovako, može da se pogleda i odmah zaboravi... Tragično je što se jadni narod toliko ustalasao, i da mu je ovo nešto vau... Sutra je novi dan...
Objavio: silent_passenger
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2022 u 20:46
Ne mogu gledati film jer su mi ga domaći političari zgadili - čim ga netko spomene, mene proganjaju njihove face pred očima.
------------- ...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Objavio: VonKoga
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2022 u 20:54
deklica piše:
Preterani hajp za jedan prosečan film, nego su ga svi poistovetili sa svetskom nepravdom, nesposobnim političarima, teorijama zavere, tajnim vladarima, kapitalističkim načinom življenja, neoliberalizmom, a gde je tu mali čovek i pravda... Truć, površna satira sa stereotipima i klišeima sa tvitera i kafana... Zar je trebao neki ovakav film da nam kao otvori oči... Sa malo patetike na kraju, taman da zasoli dosadno očekivani kraj... Ako se već išlo na satiru, moglo je bolje ali Ameri to ne umeju... Ovako, može da se pogleda i odmah zaboravi... Tragično je što se jadni narod toliko ustalasao, i da mu je ovo nešto vau... Sutra je novi dan...
Koji je po vama dobar film ako je ovo prosječan zanima me čisto da mogu da razumijem ovu oštru osudu
Objavio: memich
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2022 u 23:04
Upustio sam se u gledanje ovog filma bez da sam išta pročitao o njemu. Vidio sam dobar rejting pa sam izbjegavao spojlere. Razočaran sam.
Parodija današnjeg života u kojoj je skoro ništa nije smiješno, kapuljača je bila smiješna, post credit scene, par momenata. Kraj je bio dobar, nakratko se film uozbiljio, ali valja doći do toga. Film je uglavnom bio dosadan.
5/10
Objavio: deklica
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2022 u 02:51
VonKoga piše:
Koji je po vama dobar film ako je ovo prosječan zanima me čisto da mogu da razumijem ovu oštru osudu
Ne mislim da mi je osuda nešto preterano oštra prema filmu, više o preteranom hajpu ka istom... Film jeste prosek, da se razumemo ne za 5, vec recimo 6-7, zavisno kako se gleda na njega... Samo smatram da ne zaslužuje ovoliku pažnju, naročito ne o toj nekoj "poruci"... A što se tiče tvog pitanja, teško je odgovoriti na njega, jer različiti su ukusi, a iskreno ne volim da mešam žanrove, što će reći ne mogu se porediti na primer ocene akcijskog i dramskog filma... I gledam nešto unazad šta sam gledao, I retko šta mogu da preporučim bar što se tiče usa filmova, mislim mogu ja svašta da odgledam, al baš da kažem e ovo je dobro, vrlo teško... Da si me pitao za serije, ili azijske filmove bilo bi mnogo lakše ;) Evo dva što mi sad prva padaju na pamet, lagan a zabavan I care a lot, nije nesto ocenjen ali me je zabavio, i recimo Youth... I da, Dina od ovih blokbastera mi je legla...
Objavio: Black Panther
Datum objave: 09.Sijecanj/Jan.2022 u 15:36
klass piše:
Gledao sam film ne znajuci nista o njemu. Ni ko glumi, ni o cemu se radi...Sasvim slucajno sam ga izabrao i skoro pa nisam prepoznao glumce. Bilo je...Je l' ovo Dz. Lorens? Auh al je oslabila...I slicno.
Hocu da kazem da nisam imao nikakva predubedjenja niti bilo kakva ocekivanja.
Stoga...Film je dobar - vrlo dobar ali nesto nedostaje a to je humor. Bukvalno sam se tri puta nasmejao i to onako, jedva. Meril Strip je zaista bila dobra, nije preglumljivala kao sto zna, pa i Dzona Hil ali oni su me vise nervirali nego sto su me nasmejali. Cak i ta, zavrsna scena nije bila smesna. Posle filma nisam bio siguran sta sam gledao, nit' je komedija, niti drama...nemam pojma.
I tako, za ovu satiru u pokusaju ocena 7-7.3 i to samo zato sto su svi glumci odradili odlicno svoj posao.
Objavio: bole4s
Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2022 u 19:44
Film koji pomaže da shvatimo koliko je opasno sve ovo što nam se danas dešava. Ne samo u Srbiji, već i u celom svetu, gde su čini se gotovo svi lideri samo poslušnici birani iz istog centara moći. Pokazuje kako je moguće da vlada informacioni mrak i u vreme masovne razmene informacija, putem svima lako dostupnih informatičkih tehnologija i kako se lako manipuliše većinom, putem medija. Kako stručni i umni ljudi ne mogu da dopru do masa i kako se za sve pitaju finansijsko politički lobiji koji zarad sopstvenih finansijskih ciljeva i uskih vidika, žrtvuju sve pa i planetu zemlju... Od mene svakako preporuka. Ocena 7.5
Objavio: zex
Datum objave: 05.Veljaca/Feb.2022 u 19:22
odlican film, mada ima mlo i nebitnih scena, ali oprosteno je. sjajno opisana surova realnost.
film ima samo jednu manu. zavrsnu scenu. planeta ne postoji a lik izlazi iz bunkera.
Objavio: DurmitoracŠljivo
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2022 u 14:03