Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Krađa titlova od strane "profesionalnih" prevodilaca
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Krađa titlova od strane "profesionalnih" prevodilaca

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Lepi Dzoni View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Lepi Dzoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Krađa titlova od strane "profesionalnih" prevodilaca
    Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2015 u 18:27
Mnogo puta je gotovo svako od nas video da se titlovi sa ovog i sličnih sajtova pojavljuju na raznim televizijama i DVD-u u slobodnoj prodaji u izvornom ili malo prepravljenom obliku. Ali da državna televizija, u udarnom terminu, prikazuje epizodu za epizodom seriju za koju su titlovi skinuti sa interneta i vrlo malo prepravljeni, i na kraju potpisani sa punim imenom i prezimenom "prevodioca" (ne pravog, nego onog koji je uzeo pare) bez imalo blama je bezobrazluk koji je prevršio svaku meru.

Ako budete imali malo vremena da svakim radnim danom, izuzev srede, od oko 21.05h pogledate 1. kanal TV Crne gore ( može preko neta na: http://tvboxuzivo.blogspot.com/2013/11/rt-cg-1.html ) i svučete moje titlove za seriju Isabel i uporedite ih sa onim na TV, možete se uveriti u to. Izuzev što su dodati prevodi za sekvence "iz prethodne epizode" i "u narednoj epizodi" i nekoliko kozmetičkih promena reda radi u svakoj 5. ili 6. liniji (transkribovana imena, kada -> kad, izmenjen redosled reči u rečenici, poneko skraćivanje teksta i slično) prevod je identičan. Čak je pri izbacivanju teksta prevoda kada likovi govore na latinskom u mom titlu, "prepravljač" pravio greške pa su greškom ostavljali poneke linije. Večeras, 19.2. bi trebala da se emituje epizoda 02x06, a prevodi su urađeni do 02x09, pa požurite. Verovatno će se emitovanje s prevodom nastaviti i posle te epizode, ali to neće više biti moji prevodi. Ovi do sad sigurno jesu, jer svaki moj prevod je skriveno označen, tako da 100% mogu utvrditi da je moj i to mogu uvek da dokažem.

Ne znam samo od kad se to u Crnoj Gori priča ekavicom, pa još i to na 1. programu državne TV? Posebno me je iziritiralo to što je titlove za seriju bez imalo blama potpisala izvesna gospođa Jelena Bešević-Rončević, onako otvoreno, na očigled svih, za razliku od RTS koji mi je pre neki dan takođe maznuo titl sa interneta (takođe dokazivo), ali se barem udostojio da ga valjano i opširno izmenja i da se potpiše sa "Obrada: RTS" (što obično retko rade osim u ovakvim slučajevima).

Ažurirao Lepi Dzoni - 19.Veljaca/Feb.2015 u 21:40
Na vrh
MrDaky78 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MrDaky78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2015 u 19:34
Džoni, negdje na sred titla pukni rečenicu "Sve vas natakarim", i ako je ne vide kad prepravljaju, pojaviće se i ona. :D
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2015 u 19:44

Ovo nije ni prvi ni poslednji put da se to dogadja,
Gaca62 je to davne 2009 pisao u temi:  Sta da radim?

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
NikolaJe View Drop Down
Master translator
Master translator
Ćino

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NikolaJe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2015 u 19:49
Originalno postovano od strane MrDaky78 MrDaky78 piše:

Džoni, negdje na sred titla pukni rečenicu "Sve vas natakarim", i ako je ne vide kad prepravljaju, pojaviće se i ona. :D

Hvala, dobro si me nasmejao. Thumbs UpROFLROFLROFL 
Ja nemam takvih problema, jer bi im više vremena trebalo da isprave moje prevode. Tongue LOL LOL
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Lepi Dzoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2015 u 20:24
Originalno postovano od strane Kneginja Kneginja piše:

Jeste, al ovo je serija od 39 epki od koje su 22 prevedene.
Ne znam da li je ko imao ovakvu do imbecilnosti bezobraznu "Autorku".
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2015 u 20:50
Sjećam se da je još krajem 80-ih TVCG u onom nedjeljnom sportskom popodnevu imala običaj "nakratko se uključiti" u prijenose talijanske nogometne lige. Ako su to mogli raditi jednoj nacionalnoj televiziji...
Na vrh
dejaspo View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dejaspo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2015 u 20:53
Ja sam vrlo mudro rešio problem sa krađom mojih titlova. Jednostavno sam prestao da gledam TV LOL
nisam fudbaler :)
Na vrh
dejaspo View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dejaspo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2015 u 20:55
Mislim, problem i dalje postoji, al mene barem glava ne boli Wink
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Lepi Dzoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2015 u 21:00
MrDaky, i mene si nasmejao.

Dejaspo, ima još jedan sličan način da se reši problem: Jednostavno prestaneš da prevodiš.
Na vrh
Pilipenda View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Pilipenda Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2015 u 21:05
Земљу нам покрадоше, а ви се жалите на титл.

Мисли храбро, осети слободу!
Na vrh
NikolaJe View Drop Down
Master translator
Master translator
Ćino

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NikolaJe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2015 u 21:13
Pilipenda ROFLROFLROFL

Nemoj, Džoni, zbog toga da prestaješ.
Samo uzmeš nešto što sigurno neće da puste na TV-u, dok čekaš da stignu do 22. epizode i otkažu seriju. LOL

Ažurirao NikolaJe - 19.Veljaca/Feb.2015 u 21:18
Na vrh
dejaspo View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dejaspo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2015 u 21:28
Džoni, pa šta misliš što nema više mojih titlova za TWD ili Sleepy Hollow, Doctor Who? Prestao! Tek na nagovor meni bliskih ljudi ili kad se baš i sam zaželim da nešto prevedem.
Na vrh
Dibidus41 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
bvb 1 - 5 juve

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dibidus41 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2015 u 21:32

I meni su zemili koji titl, pa kad sam primetEo, nisam par zadnjih epizoda preveo,
nekako se potrefilo da su oni počeli, a ja završavO, bar sam onog natero da se
tih par epizoda pomuči.

Sad čekam da neđe naletim, sas njegovim prevodom, pa ja njega da pokradem LOLLOL
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Lepi Dzoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2015 u 21:43
Znači, ići će ova varijanta: (unapred se izvinjavam damama na vulgarnosti)

http://www.youtube.com/watch?v=6mFVG0imqJM

Ažurirao Lepi Dzoni - 19.Veljaca/Feb.2015 u 21:46
Na vrh
dejaspo View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dejaspo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2015 u 21:48
Pa, ta varijanta hihiti
Na vrh
mile-zuber View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mile-zuber Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2015 u 22:42
ROFL
Originalno postovano od strane Lepi Dzoni Lepi Dzoni piše:

ROFLROFLROFLROFLROFL

Na vrh
Zolala View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zolala Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Veljaca/Feb.2015 u 01:52
Originalno postovano od strane Kneginja Kneginja piše:

I što se mene tiče Bojana objasnila. 
Još nisi instalirao f.lux?

u.to/ewM5Dg
Na vrh
StepskiVuk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj StepskiVuk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2015 u 11:47
Ideja: da se javiti glavnima na televiziji i predložiti im da gospođu maknu s projekta te serije uz prijedlog da ćete Vi nastaviti prevoditi besplatno - tako će dama ostati bez honorara kad shvate da je samo krala prijevode.

Možda je to već u onoj spomenutoj temi "Sta da radim" objašnjeno, ali nisam imao pristup temi pa ne znam...
Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2015 u 14:37
Da se moj titl pojavi na HRT-u doživio bih orgazam. A na RTS-u višestruki!
Na vrh
redorm76 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj redorm76 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2015 u 14:41
Originalno postovano od strane Lepi Dzoni Lepi Dzoni piše:

sit se ismejah LOL
A ovo moguće da oni znaju da ona krade al ih boli uvo, pre sam gledo na RTV montenegro kako neki cigiš u turističko-reklamnoj emisiji reklamira kako za 200-300 evra pomaže prelazak granice ljudima iz afrike i albanije dalje u Evropu. Te je to još jedan razlog posetiti CG jer se tamo uvek narod nađe na usluzi i rad je pomoći nekome u nevolji LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.