Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Krađa titlova od strane "profesionalnih" prevodilaca |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
Lepi Dzoni ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator ![]() ![]() Pridružen: 06.Svibanj/May.2013 Status: Offline Points: 88 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2015 u 18:27 |
Mnogo puta je gotovo svako od nas video da se titlovi sa ovog i sličnih sajtova pojavljuju na raznim televizijama i DVD-u u slobodnoj prodaji u izvornom ili malo prepravljenom obliku. Ali da državna televizija, u udarnom terminu, prikazuje epizodu za epizodom seriju za koju su titlovi skinuti sa interneta i vrlo malo prepravljeni, i na kraju potpisani sa punim imenom i prezimenom "prevodioca" (ne pravog, nego onog koji je uzeo pare) bez imalo blama je bezobrazluk koji je prevršio svaku meru.
Ako budete imali malo vremena da svakim radnim danom, izuzev srede, od oko 21.05h pogledate 1. kanal TV Crne gore ( može preko neta na: http://tvboxuzivo.blogspot.com/2013/11/rt-cg-1.html ) i svučete moje titlove za seriju Isabel i uporedite ih sa onim na TV, možete se uveriti u to. Izuzev što su dodati prevodi za sekvence "iz prethodne epizode" i "u narednoj epizodi" i nekoliko kozmetičkih promena reda radi u svakoj 5. ili 6. liniji (transkribovana imena, kada -> kad, izmenjen redosled reči u rečenici, poneko skraćivanje teksta i slično) prevod je identičan. Čak je pri izbacivanju teksta prevoda kada likovi govore na latinskom u mom titlu, "prepravljač" pravio greške pa su greškom ostavljali poneke linije. Večeras, 19.2. bi trebala da se emituje epizoda 02x06, a prevodi su urađeni do 02x09, pa požurite. Verovatno će se emitovanje s prevodom nastaviti i posle te epizode, ali to neće više biti moji prevodi. Ovi do sad sigurno jesu, jer svaki moj prevod je skriveno označen, tako da 100% mogu utvrditi da je moj i to mogu uvek da dokažem. Ne znam samo od kad se to u Crnoj Gori priča ekavicom, pa još i to na 1. programu državne TV? Posebno me je iziritiralo to što je titlove za seriju bez imalo blama potpisala izvesna gospođa Jelena Bešević-Rončević, onako otvoreno, na očigled svih, za razliku od RTS koji mi je pre neki dan takođe maznuo titl sa interneta (takođe dokazivo), ali se barem udostojio da ga valjano i opširno izmenja i da se potpiše sa "Obrada: RTS" (što obično retko rade osim u ovakvim slučajevima). Ažurirao Lepi Dzoni - 19.Veljaca/Feb.2015 u 21:40 |
|
![]() |
|
MrDaky78 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 16.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 2269 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Džoni, negdje na sred titla pukni rečenicu "Sve vas natakarim", i ako je ne vide kad prepravljaju, pojaviće se i ona. :D
|
|
![]() |
|
Kneginja ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of ![]() ![]() Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16379 |
Ovo nije ni prvi ni poslednji put da se to dogadja, Gaca62 je to davne 2009 pisao u temi: Sta da radim? |
|
![]() |
|
![]() |
|
NikolaJe ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator ![]() ![]() Ćino Pridružen: 13.Studeni/Nov.2011 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 4058 |
Hvala, dobro si me nasmejao. ![]() ![]() ![]() ![]() Ja nemam takvih problema, jer bi im više vremena trebalo da isprave moje prevode. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Pridružen: 06.Svibanj/May.2013 Status: Offline Points: 88 |
Jeste, al ovo je serija od 39 epki od koje su 22 prevedene. Ne znam da li je ko imao ovakvu do imbecilnosti bezobraznu "Autorku". |
|
![]() |
|
iromafia111 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator ![]() ![]() Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 60538 |
Sjećam se da je još krajem 80-ih TVCG u onom nedjeljnom sportskom popodnevu imala običaj "nakratko se uključiti" u prijenose talijanske nogometne lige. Ako su to mogli raditi jednoj nacionalnoj televiziji...
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
dejaspo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 14.Studeni/Nov.2011 Status: Offline Points: 49 |
Ja sam vrlo mudro rešio problem sa krađom mojih titlova. Jednostavno sam prestao da gledam TV
![]() |
|
nisam fudbaler :)
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 14.Studeni/Nov.2011 Status: Offline Points: 49 |
Mislim, problem i dalje postoji, al mene barem glava ne boli
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
MrDaky, i mene si nasmejao.
Dejaspo, ima još jedan sličan način da se reši problem: Jednostavno prestaneš da prevodiš. |
|
![]() |
|
Pilipenda ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 19.Prosinac/Dec.2014 Status: Offline Points: 141 |
Земљу нам покрадоше, а ви се жалите на титл.
|
|
Мисли храбро, осети слободу!
|
|
![]() |
|
NikolaJe ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator ![]() ![]() Ćino Pridružen: 13.Studeni/Nov.2011 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 4058 |
Pilipenda
![]() ![]() ![]() Nemoj, Džoni, zbog toga da prestaješ. Samo uzmeš nešto što sigurno neće da puste na TV-u, dok čekaš da stignu do 22. epizode i otkažu seriju. ![]() Ažurirao NikolaJe - 19.Veljaca/Feb.2015 u 21:18 |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Džoni, pa šta misliš što nema više mojih titlova za TWD ili Sleepy Hollow, Doctor Who? Prestao! Tek na nagovor meni bliskih ljudi ili kad se baš i sam zaželim da nešto prevedem.
|
|
|
|
![]() |
|
Dibidus41 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() bvb 1 - 5 juve Pridružen: 04.Studeni/Nov.2011 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 1015 |
I meni su zemili koji titl, pa kad sam primetEo, nisam par zadnjih epizoda preveo, nekako se potrefilo da su oni počeli, a ja završavO, bar sam onog natero da se tih par epizoda pomuči. Sad čekam da neđe naletim, sas njegovim prevodom, pa ja njega da pokradem
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Znači, ići će ova varijanta: (unapred se izvinjavam damama na vulgarnosti)
http://www.youtube.com/watch?v=6mFVG0imqJM Ažurirao Lepi Dzoni - 19.Veljaca/Feb.2015 u 21:46 |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Pa, ta varijanta
![]() |
|
|
|
![]() |
|
mile-zuber ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Pridružen: 09.Travanj/Apr.2011 Lokacija: Novska Status: Offline Points: 457 |
![]()
|
![]() |
|
Zolala ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() Pridružen: 08.Rujan/Sep.2014 Lokacija: Harare Status: Offline Points: 728 |
I što se mene tiče Bojana objasnila.
|
|
Još nisi instalirao f.lux?
![]() u.to/ewM5Dg |
|
![]() |
|
StepskiVuk ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 30.Rujan/Sep.2013 Lokacija: Split Status: Offline Points: 37 |
Ideja: da se javiti glavnima na televiziji i predložiti im da gospođu maknu s projekta te serije uz prijedlog da ćete Vi nastaviti prevoditi besplatno - tako će dama ostati bez honorara kad shvate da je samo krala prijevode.
Možda je to već u onoj spomenutoj temi "Sta da radim" objašnjeno, ali nisam imao pristup temi pa ne znam...
|
|
![]() |
|
Fokan ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator ![]() ![]() Pridružen: 09.Prosinac/Dec.2008 Status: Offline Points: 840 |
Da se moj titl pojavi na HRT-u doživio bih orgazam. A na RTS-u višestruki!
|
|
![]() |
|
redorm76 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 25.Kolovoz/Aug.2013 Status: Offline Points: 160 |
sit se ismejah ![]() A ovo moguće da oni znaju da ona krade al ih boli uvo, pre sam gledo na RTV montenegro kako neki cigiš u turističko-reklamnoj emisiji reklamira kako za 200-300 evra pomaže prelazak granice ljudima iz afrike i albanije dalje u Evropu. Te je to još jedan razlog posetiti CG jer se tamo uvek narod nađe na usluzi i rad je pomoći nekome u nevolji
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |