Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pravljenje vlastitog filma
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Pravljenje vlastitog filma

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
bboy_drax View Drop Down
member
member
Survival School

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bboy_drax Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Pravljenje vlastitog filma
    Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2007 u 19:21
Recimo nasnimao sam puno scena s kamerom, iz različitih kutova, nakupio audio materijala i slika (.jpg) itd... sad to želim spojit u jedan fajl.

trebao bih neki program koji mi omogućuje da kompiliram clipove i onda ih spojim u jedan fajl... pa da ima opciju da mogu ubacivat pozadinsku glazbu uz film, možda neke efekte i tako.. jel postoji koji program za to?

Na vrh
Zlatkohead View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2007 u 19:25
Najjednostavniji ti je Windows Movie Maker... a ako želiš ići napredno, onda definitivno ti preporučam Power Producer (dobio najviše ocjene), te Pinnacle Studio 10. Uglavnom, sa svim takvim programima možeš isto pravit, samo kod nekih ima više efekata, prijelaza i takvih stvari, te su drugačiji formati kada ideš sačuvati filmić.

Inače, čudno mi je što to ne znaš...

Pozdrav

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2007 u 19:26
Neki od naprednijih programa zahtjevaju i malo jaču mašinu, pa tu pripazi. 

Na vrh
bboy_drax View Drop Down
member
member
Survival School

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bboy_drax Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2007 u 19:52
ne znam jer nisam se nikad u zivotu bavio time. doduse neke jednostavnije stvari jesam al zelim imat sto vise opcija na raspolaganju pa polako ucit... hvala puno zlatko, pogledat cu recenzije ovih pa si skinut sa rapida

Na vrh
bboy_drax View Drop Down
member
member
Survival School

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bboy_drax Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2007 u 19:56
mislim da cu ici sa Pinnacle Studio Ultimate 11, najnoviji i pregršt opcija

Na vrh
Dino1111 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dino1111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2007 u 21:18

I ja ti preporučujem Pinnacle Studio

Don't drink & drive, take joint and fly
Travian
Kliknite
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2007 u 23:01
ok, samo deri... :)

moram si ga i ja skinut

Na vrh
bboy_drax View Drop Down
member
member
Survival School

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bboy_drax Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2007 u 22:54

nisam htio otvarat topic u hardware-u zbog ovog.. dakle:

citam o DV i analognom prebacivanju zapisa sa kamere na komp. i kako uvijek treba koristit taj DV (sto je istvari onaj IEEE FireWire jel?), a ne analogne nacine (kompozitni, s-video) jer se tako najbolje ocuva kvaliteta.

medjutim, ja sam uvijek koristio USB (imam i taj port na kameri) za prebacivanje zapisa sa kamere. Ima li tu neke razlike izmedju USB i DV jer nigdje se nista ne govori o tome. Pa to je isto digitalno prebacivanje (streaming), zar ne?

Mozeli mi netko to obasnit? Jer nemam taj FireWire port i ako ne moram kupovat, radije ne bih... hvala puno

Na vrh
woody View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj woody Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Svibanj/May.2007 u 03:57
mnogo ti je kvalitetnija slika ako prebacujes preko firewire-a.
Na vrh
Dino1111 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dino1111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Svibanj/May.2007 u 13:20
Bolje ti je preko firewire-a a što se tiče firewire kartica-e ona nije toliko skupa možeš ju nabaviti za 50-60 kuna
Don't drink & drive, take joint and fly
Travian
Kliknite
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Svibanj/May.2007 u 18:07
evo trenutno za miksanje filmova i ubacivanja efekata koristim ADOBE PREMIERE 3.0 elements i Adobe After Effects 7.0... za ovaj drugi treba malo mućkanja, ali uspijeva se :)

Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Svibanj/May.2007 u 20:10
Ja after effects koristim već godinama i to je programčina u kojoj se čuda od efekata može napraviti...dosta složen program i puno vremena je potrebno za učenje ali jako teško bez nekog tutorijala...uglavnom, program je vrhunski...
A premiere da ne spominjem, ok, premiere je dosta intuitivan, ja ga koristim još od 5-ice, tako da sam od onda hvatao samo promjene, a hvala bogu do dvojke (2.0) je bila hrpa poboljšanja, tako da je premiere uz naravno Avid, meni najbolji program za montažu...i onda kad spojiš premiere, After Eff., Audition i Encore DVD dobio si cijeli produkcijski studio...možeš tu još dodati i Photoshop, i kompletna obrata od editinga do finalnog proizvoda je tu..

Ažurirao Dngy - 18.Svibanj/May.2007 u 20:11
Na vrh
ditras View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ditras Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2007 u 21:02
Uz svo duzno postovanje najbolji i najednostavniji je Sony Vegas ako hoces da se malo poigras sa plugin-ovima ili efektima a ako ne nabavi : WinAvi Video Converter 7.5 jer ima opciju : Merge all into one single file, samo moras sa levim klikom misa i Shiftom da pokupis fajlove koje zelis da spojis i napravis setting i to je to.)
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2007 u 21:58
Sony Vegas, je fakat jako jednostavan i intuitivan, ali i jako močan alat...neke jednostavne radnje je jako dobro raditi u vegasu jer premiere je za jednostavne stvari ponekad malo i kompliviran, da ne govorim za avid..
E sad, dolazi u pitanje što radiš...ja koristim u najvećoj mjeri production studio, znači premiere, jer je u kombinaciji a after effectom najbolji, meni, naravno, ali kad bi spajao par kadrova u cjelinu, s par efektića ili neki jednostavni video i da sam početnik, svakako bih bez razmišljanja uzeo vegas! Premiere je dosta kompleksniji za naučiti no i ne prekompleksan, ali kad savladate, baratate njime kao winampom...e sad, after effects je možda već malo teža karika za savladavanje, ali jako zanimljiva i JAKO močan komad softwarea pogotovo u verziji 3, kao i premiere...
Avid je već neka druga dimenzija i to ne bi preporučio kučnim korisnicima, ali ako radite u premiereu drastično ćete smanjiti vrijeme potrebno za savladavanje avida, ali za SD obradu je dosta zahtjevan, hardwareski...
Na vrh
ditras View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ditras Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Lipanj/Jun.2007 u 10:40
Slazem se sa tobom za Adobe Premiere, zato sam i spomenuo Vegas jer koliko sam shvatio u pitanju je pocetnik a Vegas je lako savladati i jednostavniji je od Premier-a za koji postoji knjiga (uputstvo) 4-5 cm debela.
To su ipak profi programi, pa zagrej stolicu ako te to bas zanima i savladaces.)
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.