| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Pravljenje vlastitog filma |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bboy_drax
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Survival School Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 531 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Pravljenje vlastitog filmaObjavljeno: 25.Travanj/Apr.2007 u 19:21 |
|
Recimo nasnimao sam puno scena s kamerom, iz različitih kutova, nakupio audio materijala i slika (.jpg) itd... sad to želim spojit u jedan fajl.
trebao bih neki program koji mi omogućuje da kompiliram clipove i onda ih spojim u jedan fajl... pa da ima opciju da mogu ubacivat pozadinsku glazbu uz film, možda neke efekte i tako.. jel postoji koji program za to?
|
|
|
|
![]() |
|
Zlatkohead
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2007 u 19:25 |
|
Najjednostavniji ti je Windows Movie Maker... a ako želiš ići napredno, onda definitivno ti preporučam Power Producer (dobio najviše ocjene), te Pinnacle Studio 10. Uglavnom, sa svim takvim programima možeš isto pravit, samo kod nekih ima više efekata, prijelaza i takvih stvari, te su drugačiji formati kada ideš sačuvati filmić.
Inače, čudno mi je što to ne znaš... Pozdrav |
|
![]() |
|
Zlatkohead
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2007 u 19:26 |
|
Neki od naprednijih programa zahtjevaju i malo jaču mašinu, pa tu pripazi.
|
|
![]() |
|
bboy_drax
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Survival School Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 531 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2007 u 19:52 |
|
ne znam jer nisam se nikad u zivotu bavio time. doduse neke jednostavnije stvari jesam al zelim imat sto vise opcija na raspolaganju pa polako ucit... hvala puno zlatko, pogledat cu recenzije ovih pa si skinut sa rapida
|
|
|
|
![]() |
|
bboy_drax
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2007 u 19:56 |
|
mislim da cu ici sa Pinnacle Studio Ultimate 11, najnoviji i pregršt opcija
|
|
|
|
![]() |
|
Dino1111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2007 u 21:18 |
|
I ja ti preporučujem Pinnacle Studio |
|
![]() |
|
Zlatkohead
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2007 u 23:01 |
|
ok, samo deri... :)
moram si ga i ja skinut |
|
![]() |
|
bboy_drax
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2007 u 22:54 |
|
nisam htio otvarat topic u hardware-u zbog ovog.. dakle: citam o DV i analognom prebacivanju zapisa sa kamere na komp. i kako uvijek treba koristit taj DV (sto je istvari onaj IEEE FireWire jel?), a ne analogne nacine (kompozitni, s-video) jer se tako najbolje ocuva kvaliteta. medjutim, ja sam uvijek koristio USB (imam i taj port na kameri) za prebacivanje zapisa sa kamere. Ima li tu neke razlike izmedju USB i DV jer nigdje se nista ne govori o tome. Pa to je isto digitalno prebacivanje (streaming), zar ne?
Mozeli mi netko to obasnit? Jer nemam taj FireWire port i ako ne moram kupovat, radije ne bih... hvala puno
|
|
|
|
![]() |
|
woody
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Svibanj/May.2007 u 03:57 |
|
mnogo ti je kvalitetnija slika ako prebacujes preko firewire-a.
|
|
![]() |
|
Dino1111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Svibanj/May.2007 u 13:20 |
|
Bolje ti je preko firewire-a a što se tiče firewire kartica-e ona nije toliko skupa možeš ju nabaviti za 50-60 kuna
|
|
![]() |
|
Zlatkohead
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Svibanj/May.2007 u 18:07 |
|
evo trenutno za miksanje filmova i ubacivanja efekata koristim ADOBE PREMIERE 3.0 elements i Adobe After Effects 7.0... za ovaj drugi treba malo mućkanja, ali uspijeva se :)
|
|
![]() |
|
Dngy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
BSTD :) Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2004 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2873 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Svibanj/May.2007 u 20:10 |
|
Ja after effects koristim već godinama i to je programčina u kojoj se čuda od efekata može napraviti...dosta složen program i puno vremena je potrebno za učenje ali jako teško bez nekog tutorijala...uglavnom, program je vrhunski...
A premiere da ne spominjem, ok, premiere je dosta intuitivan, ja ga koristim još od 5-ice, tako da sam od onda hvatao samo promjene, a hvala bogu do dvojke (2.0) je bila hrpa poboljšanja, tako da je premiere uz naravno Avid, meni najbolji program za montažu...i onda kad spojiš premiere, After Eff., Audition i Encore DVD dobio si cijeli produkcijski studio...možeš tu još dodati i Photoshop, i kompletna obrata od editinga do finalnog proizvoda je tu.. Ažurirao Dngy - 18.Svibanj/May.2007 u 20:11 |
|
![]() |
|
ditras
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2007 u 21:02 |
|
Uz svo duzno postovanje najbolji i najednostavniji je Sony Vegas ako hoces da se malo poigras sa plugin-ovima ili efektima a ako ne nabavi : WinAvi Video Converter 7.5 jer ima opciju : Merge all into one single file, samo moras sa levim klikom misa i Shiftom da pokupis fajlove koje zelis da spojis i napravis setting i to je to.)
|
|
![]() |
|
Dngy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
BSTD :) Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2004 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2873 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2007 u 21:58 |
|
Sony Vegas, je fakat jako jednostavan i intuitivan, ali i jako močan alat...neke jednostavne radnje je jako dobro raditi u vegasu jer premiere je za jednostavne stvari ponekad malo i kompliviran, da ne govorim za avid..
E sad, dolazi u pitanje što radiš...ja koristim u najvećoj mjeri production studio, znači premiere, jer je u kombinaciji a after effectom najbolji, meni, naravno, ali kad bi spajao par kadrova u cjelinu, s par efektića ili neki jednostavni video i da sam početnik, svakako bih bez razmišljanja uzeo vegas! Premiere je dosta kompleksniji za naučiti no i ne prekompleksan, ali kad savladate, baratate njime kao winampom...e sad, after effects je možda već malo teža karika za savladavanje, ali jako zanimljiva i JAKO močan komad softwarea pogotovo u verziji 3, kao i premiere... Avid je već neka druga dimenzija i to ne bi preporučio kučnim korisnicima, ali ako radite u premiereu drastično ćete smanjiti vrijeme potrebno za savladavanje avida, ali za SD obradu je dosta zahtjevan, hardwareski... |
|
![]() |
|
ditras
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Lipanj/Jun.2007 u 10:40 |
|
Slazem se sa tobom za Adobe Premiere, zato sam i spomenuo Vegas jer koliko sam shvatio u pitanju je pocetnik a Vegas je lako savladati i jednostavniji je od Premier-a za koji postoji knjiga (uputstvo) 4-5 cm debela.
To su ipak profi programi, pa zagrej stolicu ako te to bas zanima i savladaces.) |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |