Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Game of Thrones (2011) |
Odgovori | Stranica <1 83848586> |
Korisnik | |
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11281 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Ja sam na preskok pregledala dokumentarac... U suštini, imamo dosta scena kako je snimano, montaža, kostimi, efekti... a sa glumcima ne znam da li u zbiru imamo 15-ak minuta. Zatim vrlo kratku scenu gde čitaju scenario, Harington cmizdri što ubija Deni, Hil (Varis) pizdi zbog smrti svog lika, Glen (Džora) prihvata svoju smrt dok ga Emilija gleda žalostivo. Tu je i par minuta sa Emilijom Klark dok joj stavljaju periku i kasnije kad treba da snimi poslednju scenu. Isto tako prikazuju reakciju Kita Haringtona nakon što je snimio poslednju scenu, gde OPET CMIZDRI. I to je maltene sve.
|
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
yolix83
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Pridružen: 25.Srpanj/Jul.2007 Status: Offline Points: 2171 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
|
|
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
|
|
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Ekonomski Tigar Status: Offline Points: 54275 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
|
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1350 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Odlično uradjena zadnja sezona i kraj serije. Ovo nije ljubavna serija pa da se svi na kraju drže za rukice i prave veselja i svadbice. Serija je i počela kao sukob između nekoliko kraljevstva i tako je trebala i da se završi. "Neprijatelj je uvek neprijatelj" isto tako je i u našem realnom svetu. Možda su jedino trebali da snime ovu seriju sa manje sezona, a da bude više epizoda. Čekanje od godinu dana zbog 6-8 epizoda je velika glupost. Najlošija scena u 8 sezoni je kad Deneris drži motivacioni govor (vojska 200m daleko od nje a ona im kao daje naredbe ), kakva glupost. Serija je odlična i vredna gledanja, ali dosta je više (smorili ceo svet). Ocena 9/10. Preporučujem seriju za gledanje, jer "možda" neko nije gledao.
|
|
Kampfar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator Nadri-talentovan Pridružen: 07.Lipanj/Jun.2010 Lokacija: Kruševac Status: Offline Points: 4134 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Interesantnije bi bilo da su se mačevali kurčevima 3 minuta nego da snime sezonu koja ne prati razvoj likova prethodnih 7. |
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1350 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Kako bre ne prati razvoj likova? Pa u seriji svako svakog pojeb... i svako svagog izdao, klanica na kraju se i mogla naslutiti. U celoj seriji ima i dosta gluposti, ali filmovi i serije se ne prave da bi bili perfektni i realeni, već da bi zgrnuli lovu. Ako nekom treba više detalja o likovima i njihovom razvoju onda nek pročita knjige. Krenuli su dosadno i smorno (prve 3sezone) a onda na kraju sve zbuvali u nekoliko epizoda. |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 8919 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
Scenario je poceo da gubi drasticno na kvalitetu nakon pete sezone ( mislim da Martin uopste ne zna kako da zavrsi knjige) gde se I knjiga zavrsava, napad Junkajana I drugih na Mirin, i pocetku bitke. Najapsurdiniji razvoji su pad Visokog sada, gubitak prvog zmaja, slanje znacajnih likova za dokaz vojske mrtvih, I nekoriscenje gavrana ili vrane, skroz oslabljen sever koji vuce konce, najjaca kopnena vojska (Vesterosa) Dorna bez ucesca, skandalozni odabir Zimovrela za odbranu, taktika odbrane takodje, Izostanak osvete zbog smrti Deneris, a mozda je I ona mogla da ima jednu carobnicu iz Asajija pa da je digne iz mrtvih. I jos mnogo toga. Na kraju ko kod dodje na presto Vesterosa dok je podeljen na kraljevstva bice ratova. I da kako ljudi da prate razvoj likova kad zavrsnih knjiga nema. Bolja preporuka je da ljudi sacekaju zavrsetak knjiga I procitaju ih sve pocevsi od 3 prequel-a, nego da gledaju seriju. Seriju sam gledao samo da ono sto sam ja vizuelizirao citajuci knjige vidim kako je neko realizovao, pa kad sam poceo rekoh hajde I da pogledam do kraja, osmu sezonu naravno uz preskoke. Neodoljivo me 8 sezona podseca na Endgame ciji je scenario ( posto veze nema sa stripom) bezvezan, bitka epska ili epohalna na kraju koja odusevljava ljude a bar 10 boljih odmah mogu da nabrojim, a ljudi su isli da gledaju da bi bili u trendu, slikaju se ispred biskopa, itd. Epilog se video kod Dark Phoenix. Svukupno meni je 8 sezona razocaravajuca. Mozda ne treba trositi vise reci na ovo delo, vec preci na druga kvalitetnija.
|
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23753 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Ako je ovo uopšte tačno/verodostojno preneta vest/informacija (jer hronično ne verujem novinama ali N1 bi trebala ali nije pravilo da mora da prenese tačnu informaciju)... mislim da se Martin folira i ako to uradi imaće drastičan pad u prodaji narednih, završnih knjiga.
Ne kažem da treba da treba da ispunjava želje publike ali kraj serije je po kvalitetu čist promašaj. Naravno, ne može npr.jedan sportista da bude vrhunski godinama bez uspona i padova ali se ove knjige godinama čekaju i moraju biti vrhunski odrađene. Tj. trebale bi. ""U iskušenju sam da je promenim - 'O, Bože, sj***no je, moram da smislim nešto drugačije'. Ali to je pogrešno. Zato što sam planirao određeni kraj, i ako ga promenim samo zato što je neko shvatio kakav će biti, ili zato što mu se ne svića, onda to uništava celu strukturu... Ne čitam sajtove obožavalaca. Želim da napišem knjigu koju sam oduvek nameravao da napišem. I kada bude objavljena može da im se sviđa ili ne", rekao je Martin." http://rs.n1info.com/Showbiz/a500043/Dzordz-R.R.-Martin-nece-menjati-kraj-u-Pesmi-vatre-i-leda.html Sem ako mu stvarno nije bitno. Onda nek prekopira kraj, mada su izjave da li je ili nije uticao na scenariste dosta kontradiktorne. Marketinški, bio bi pun pogodak da napiše drugačiji, sasvim nepoznat kraj, ni po babu ni po stričevima. Onda bi prodaja bila rekordna jer bi svi želeli da sami vide "novi kraj", nešto što niko ne očekuje. A Martin može to, sasvim sigurno, čak mislim da je namerno pustio "glupana i tupana" da za#eru seriju. Ostaje da se vidi. I ostaje nada. |
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
Mislim da je za sve to najviše kriva produkcija.
Požurivali cu pisca da završi svoje delo, jer su se bojali da im ne opadne gledanost. Trebali su pustiti pisca da završi svoje delo na miru a ne u žurbi. Posle 5-6 sezone su trebali da naprave veću pauzu i da spreme dobar materijal. Deset sezona bi perfektno objasnilo sve, ali to je što je. Nisam neki extremni fan ove serije pa se meni dopada ovaj kraj. Bilo je zanimljivo, dok je trajalo. Jedno pitanje za sve velike fanove ove serije ili knjige: Onoliko mnogo brodova i čak 3 zmaja a svet van ovih kraljevstva još nije otkriven, zašto??? |
|
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Ekonomski Tigar Status: Offline Points: 54275 |
Opcije posta
Thanks(2)
|
Ko kaže da nije otrkiven? Jesmo li zaboravili gde je bila Deneris šest sezona? I sama špica pokazuje mapu zbivanja van Vesterosa. Elem, u knjigama je definitivno to jasnije i detaljnije obrađeno. Pogled na mapu dole nam pokazuje da u svetu Pesme leda i vatre imamo dva dominantna kontinenta: duguljasti i uspravni Vesteros i duguljasti i vodoravni (i malo veći) Esos. Šta je zapadno od Vesterosa još uvek nije otkriveno, jer je okean sa te strane ogroman. Toliko ogroman da u njemu nema nikakvog kopna na razdaljinama dužim od onih koje zmaj može da preleti dok mu ne zatreba odmora i sletanja. Bilo je pokušaja da se pređe brodom, ali se niko od njih nije vratio, ili se barem za njih više nije čulo. Ovo šumovito što viri dole je Sotorios. Još su u vreme pre propasti Valirije jahači zmajeva probali da prelete preko kontinenta i vide šta ima u njemu. Tačnije. Dženara Beleris se zvala žena koja je to pokušala. Nakon tri godine, našla je samo beskrajnu džunglu, pustinje i planine. Izvestila je da je kontinent neverovatno velik i nazvala ga "zemljom bez kraja". Mahom neistražen kontinent od strane nacija iz vremena Pesme leda i vatre, pun bolesti i raznih drugih nedaća koje snađu sve koji se iskrcaju na njega. Istok Esosa je negostorpimljiva teritorija sa delovima tako šarmantnih naziva poput Sive pustoši, Grada beskrvnih ljudi, Grada krilatih ljudi, Ljudožderske pustinje i Zemlje senki. Tu se nalaze i Pet tvrđava, koje su otprilike nekada imale funkciju sličnu Zidu. Tako da je to neka verzija teritorije iza Zida, samo u Esosu. Dakle, nije baš jedina poznata teritorija ona vezana za kraljevstva iz Igre prestola. A i u pravom srednjem veku nije bio poznat ceo svet, pa to dođe kao nekakav ekvivalent. Ažurirao Hogar Strašni - 18.Srpanj/Jul.2019 u 00:47 |
|
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(1)
|
Hvala na detaljnom odgovoru.
Sad mi je mnogo jasnije.
|
|
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(1)
|
Nema na čemu.
Taj svet je inače poprilično obimno opisan. Mada u tom žanru postoje i mnogo detaljniji. Knjiga "Svet leda i vatre" ima sve to fino objašnjeno. Ko dobro stoji s engleskim može skinuti neku izgusarenu ebook verziju, ako mu je knjiga preskupa ili jednostavno posetiti A Wiki of Ice and Fire. |
|
|
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23753 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
Pošto su Ameri samozaljubive, narcisoidne prirode iako su većinski poreklom iz Europe, plus imaju evropske toponime širom USA...
...možda i vidimo nastavak "Arja Stark otkriva Amerikeros ili Gringoeros". ...i južni zid prema varvarskom Tekilalendu. Hvala Hogiju za info. Nešto još nisam stigao da pročitam, a interesantan je deo o 5 tvrđava, koji sam ili prevideo ili još nisam stigao dotle u čitanju. |
|
Atrahasis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator Onaj koji jeste Pridružen: 13.Svibanj/May.2013 Lokacija: Beograd, Srbija Status: Offline Points: 2263 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Kome treba, imam sve te knjige u el. formatu... |
|
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙ |
|
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(1)
|
|
|
|
|
zs444004
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 05.Srpanj/Jul.2019 Lokacija: Pozarevac Status: Online Points: 20 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
I eto završi se i ona.
Ali na stranu sve dobre i loše stvari u seriji, gleda se u jednom dahu a meni kao gledaocu a ne kritičaru to je i najbitnije. Zavaliti se u krevet i uživati u mitskom svetu "Leda i Vatre". |
|
memich
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Pridružen: 26.Sijecanj/Jan.2019 Lokacija: Zenica Status: Offline Points: 722 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Game of Thrones writers Benioff and Weiss leave Star Wars trilogy
Potpisali s Netflixom. Pažljivo ljudi, Netflix će biti kao minsko polje |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 66720 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Pogledah u miru 8. sezonu. Prvo sam mislio ispočetka pogledati sve sezone, ali sam odustao od toga. Što se mene tiče, ova serija je završila na sličan način kao i "Lost". Puno toga se zapetljalo, a nije baš da svatko zna raspetljati kako treba. Slažem se s onima koji misle da ova priča ipak nije "Pepeljuga" ili "Snjeguljica" pa da mora imati kraj u kojem su svi "živjeli dugo i sretno". Ne slažem se s onima koji smatraju da je čudno (ili nemoguće) da Daenerys "prolupa" ili da Bron postane kralj. Sjetite se samo kako se bira Papa. Prvo poispadaju "favoriti" (jer postoje i oni koji imaju neke druge favorite), a na kraju ostane onaj oko koga se postigne kompromis. Jon Snow nije kralj i nije zaslužio takav kraj? Pa odbio je (i to više puta) titulu, a utješna nagrada ne postoji. Ona dvojica koji su se uhvatili posla su žešći diletanti, što su na kraju i potvrdili. Mrljali su i brljali uglavnom se oslanjajući na filmske efekte u nadi da će to biti dovoljno da nekako završe ovu megapriču. Osma sezona mi liči na situaciju kad u srednjoj školi doma imaš tutlum i onda ti se starci jave da se vraćaju za sat vremena. Znaš da moraš počistiti stan i nije te briga kako ćeš to izvesti. Na kraju nekako uspiješ, ali uvijek ostane neka poluispijena pivska boca na regalu ili nečija bljuvotina u tegli na balkonu. Stvar je u tome što ova dvojica nisu počistili stan ni do pola. |
|
|
|
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
Šalu na stranu, i nije problem u tome da li je Deneris poludela i što je Bren postao kralj, nego upravo to kako se do toga došlo. Ne zna se da li je gluplji niz situacija koji su doveli do Denerisinog ludila ili ona scena kada biraju Brena. I još milion drugih propusta koji su maltene pogazili razvoj svakog lika i svu logiku priče. i o kojima bi moglo da se piše u nedogled. Martin verovatno ide ka istim, bolje rečno sličnim, ishodima, ali će se do njih doći posle nekoliko hiljada strana teksta umesto za šest sati serije. Dobro, neće se doći, jer on nikada neće ni završiti knjige, ali nam ostaje da se nadamo.
|
|
|
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 66720 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Martinu je sad lako jer ne može ovoliko zajbat ni da mrtav pijan piše kraj.
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 83848586> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |