Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Game of Thrones (2011)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Game of Thrones (2011)

Game of Thrones

Game of Thrones (2011)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Igra prijestolja

Godina:

2011

Žanr:

drama, ljubavni, fantazija, avantura

Trajanje:

56 min

Autor:

David Benioff
, D.B. Weiss

Glavne uloge:

Lena Headey
  >  Cersei Lannister
Peter Dinklage
  >  Tyrion Lannister
Emilia Clarke
  >  Daenerys Targaryen
Kit Harington
  >  Jon Snow
Maisie Williams
  >  Arya Stark
Sophie Turner
  >  Sansa Stark
Nikolaj Coster-Waldau
  >  Jaime Lannister
Alfie Allen
  >  Theon Greyjoy
Aidan Gillen
  >  Petyr 'Littlefinger' Baelish
Iain Glen
  >  Jorah Mormont
John Bradley
  >  Samwell Tarly
Liam Cunningham
  >  Davos Seaworth
Isaac Hempstead Wright
  >  Bran Stark
Michelle Fairley
  >  Catelyn Stark
Natalie Dormer
  >  Margaery Tyrell

Odgovori Odgovori Stranica  <1 83848586>
Korisnik
Poruka
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Svibanj/May.2019 u 17:41
Ja sam na preskok pregledala dokumentarac...
U suštini, imamo dosta scena kako je snimano, montaža, kostimi, efekti... a sa glumcima ne znam da li u zbiru imamo 15-ak minuta.

Zatim vrlo kratku scenu gde čitaju scenario, Harington cmizdri što ubija Deni, Hil (Varis) pizdi zbog smrti svog lika, Glen (Džora) prihvata svoju smrt dok ga Emilija gleda žalostivo.

Tu je i par minuta sa Emilijom Klark dok joj stavljaju periku i kasnije kad treba da snimi poslednju scenu. Isto tako prikazuju reakciju Kita Haringtona nakon što je snimio poslednju scenu, gde OPET CMIZDRI. LOL

I to je maltene sve.
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2019 u 23:56

LOLLOLLOL
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Na vrh
Hogar Strašni View Drop Down
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2019 u 22:22
LOLLOLLOL
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2019 u 16:13
Odlično uradjena zadnja sezona i kraj serije. Ovo nije ljubavna serija pa da se svi na kraju drže za rukice i prave veselja i svadbice. Serija je i počela kao sukob između nekoliko kraljevstva i tako je trebala i da se završi. "Neprijatelj je uvek neprijatelj" isto tako je i u našem realnom svetu. Možda su jedino trebali da snime ovu seriju sa manje sezona, a da bude više epizoda. Čekanje od godinu dana zbog 6-8 epizoda je velika glupost. Najlošija scena u 8 sezoni je kad Deneris drži motivacioni govor (vojska 200m daleko od nje a ona im kao daje naredbe ), kakva glupost. Serija je odlična i vredna gledanja, ali dosta je više (smorili ceo svet). Ocena 9/10. Preporučujem seriju za gledanje, jer "možda" neko nije gledao.
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2019 u 16:44
Originalno postovano od strane Black Raven Black Raven piše:

Odlično uradjena zadnja sezona i kraj serije. Ovo nije ljubavna serija pa da se svi na kraju drže za rukice i prave veselja i svadbice. Serija je i počela kao sukob između nekoliko kraljevstva i tako je trebala i da se završi. "Neprijatelj je uvek neprijatelj" isto tako je i u našem realnom svetu. Možda su jedino trebali da snime ovu seriju sa manje sezona, a da bude više epizoda. Čekanje od godinu dana zbog 6-8 epizoda je velika glupost. Najlošija scena u 8 sezoni je kad Deneris drži motivacioni govor (vojska 200m daleko od nje a ona im kao daje naredbe ), kakva glupost. Serija je odlična i vredna gledanja, ali dosta je više (smorili ceo svet). Ocena 9/10. Preporučujem seriju za gledanje, jer "možda" neko nije gledao.

Interesantnije bi bilo da su se mačevali kurčevima 3 minuta nego da snime sezonu koja ne prati razvoj likova prethodnih 7.

I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2019 u 17:38
Originalno postovano od strane Kampfar Kampfar piše:

Interesantnije bi bilo da su se mačevali kurčevima 3 minuta nego da snime sezonu koja ne prati razvoj likova prethodnih 7.

Kako bre ne prati razvoj likova? Pa u seriji svako svakog pojeb... i svako svagog izdao, 
klanica na kraju se i mogla naslutiti. U celoj seriji ima i dosta gluposti, 
ali filmovi i serije se ne prave da bi bili perfektni i realeni, već da bi zgrnuli lovu. 
Ako nekom treba više detalja o likovima i njihovom razvoju onda nek pročita knjige.
Krenuli su dosadno i smorno (prve 3sezone) a onda na kraju sve zbuvali u nekoliko epizoda. 

Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2019 u 22:24
Scenario je poceo da gubi drasticno na kvalitetu nakon pete sezone ( mislim da Martin uopste ne zna kako da zavrsi knjige) gde se I knjiga zavrsava, napad Junkajana I drugih na Mirin, i pocetku bitke. Najapsurdiniji razvoji su pad Visokog sada, gubitak prvog zmaja, slanje znacajnih likova za dokaz vojske mrtvih, I nekoriscenje gavrana ili vrane, skroz oslabljen sever koji vuce konce, najjaca kopnena vojska (Vesterosa) Dorna bez ucesca, skandalozni odabir Zimovrela za odbranu, taktika odbrane takodje, Izostanak osvete zbog smrti Deneris, a mozda je I ona mogla da ima jednu carobnicu iz Asajija pa da je digne iz mrtvih. I jos mnogo toga. Na kraju ko kod dodje na presto Vesterosa dok je podeljen na kraljevstva bice ratova. I da kako ljudi da prate razvoj likova kad zavrsnih knjiga nema. Bolja preporuka je da ljudi sacekaju zavrsetak knjiga I procitaju ih sve pocevsi od 3 prequel-a, nego da gledaju seriju. Seriju sam gledao samo da ono sto sam ja vizuelizirao citajuci knjige vidim kako je neko realizovao, pa kad sam poceo rekoh hajde I da pogledam do kraja, osmu sezonu naravno uz preskoke. Neodoljivo me 8 sezona podseca na Endgame ciji je scenario ( posto veze nema sa stripom) bezvezan, bitka epska ili epohalna na kraju koja odusevljava ljude a bar 10 boljih odmah mogu da nabrojim, a ljudi su isli da gledaju da bi bili u trendu, slikaju se ispred biskopa, itd. Epilog se video kod Dark Phoenix. Svukupno meni je 8 sezona razocaravajuca. Mozda ne treba trositi vise reci na ovo delo, vec preci na druga kvalitetnija.
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2019 u 00:23
Ako je ovo uopšte tačno/verodostojno preneta vest/informacija (jer hronično ne verujem novinama ali N1 bi trebala ali nije pravilo da mora da prenese tačnu informaciju)... mislim da se Martin folira i ako to uradi imaće drastičan pad u prodaji narednih, završnih knjiga.

Ne kažem da treba da treba da ispunjava želje publike ali kraj serije je po kvalitetu čist promašaj. Naravno, ne može npr.jedan sportista da bude vrhunski godinama bez uspona i padova ali se ove knjige godinama čekaju i moraju biti vrhunski odrađene. Tj. trebale bi.

""U iskušenju sam da je promenim - 'O, Bože, sj***no je, moram da smislim nešto drugačije'. Ali to je pogrešno. Zato što sam planirao određeni kraj, i ako ga promenim samo zato što je neko shvatio kakav će biti, ili zato što mu se ne svića, onda to uništava celu strukturu... Ne čitam sajtove obožavalaca. Želim da napišem knjigu koju sam oduvek nameravao da napišem. I kada bude objavljena može da im se sviđa ili ne", rekao je Martin."

http://rs.n1info.com/Showbiz/a500043/Dzordz-R.R.-Martin-nece-menjati-kraj-u-Pesmi-vatre-i-leda.html

Sem ako mu stvarno nije bitno. Onda nek prekopira kraj, mada su izjave da li je ili nije uticao na scenariste dosta kontradiktorne.

Marketinški, bio bi pun pogodak da napiše drugačiji, sasvim nepoznat kraj, ni po babu ni po stričevima. Onda bi prodaja bila rekordna jer bi svi želeli da sami vide "novi kraj", nešto što niko ne očekuje. A Martin može to, sasvim sigurno, čak mislim da je namerno pustio "glupana i tupana" da za#eru seriju.

Ostaje da se vidi.   
I ostaje nada.    

Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2019 u 01:34
Mislim da je za sve to najviše kriva produkcija. 

Požurivali cu pisca da završi svoje delo, jer su se bojali da im ne opadne gledanost. 
Trebali su pustiti pisca da završi svoje delo na miru a ne u žurbi. 

Posle 5-6 sezone su trebali da naprave veću pauzu i da spreme dobar materijal. 
Deset sezona bi perfektno objasnilo sve, ali to je što je. 

Nisam neki extremni fan ove serije pa se meni dopada ovaj kraj. 
Bilo je zanimljivo, dok je trajalo.Big smileLOL

ConfusedConfusedShocked
Jedno pitanje za sve velike fanove ove serije ili knjige: 
Onoliko mnogo brodova i čak 3 zmaja a svet van ovih kraljevstva još nije otkriven, zašto??? wallbash
bubba2

Na vrh
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2019 u 00:36
Ko kaže da nije otrkiven? Jesmo li zaboravili gde je bila Deneris šest sezona? I sama špica pokazuje mapu zbivanja van Vesterosa.

Elem, u knjigama je definitivno to jasnije i detaljnije obrađeno. Pogled na mapu dole nam pokazuje da u svetu Pesme leda i vatre imamo dva dominantna kontinenta: duguljasti i uspravni Vesteros i duguljasti i vodoravni (i malo veći) Esos.
Šta je zapadno od Vesterosa još uvek nije otkriveno, jer je okean sa te strane ogroman. Toliko ogroman da u njemu nema nikakvog kopna na razdaljinama dužim od onih koje zmaj može da preleti dok mu ne zatreba odmora i sletanja. Bilo je pokušaja da se pređe brodom, ali se niko od njih nije vratio, ili se barem za njih više nije čulo.
Ovo šumovito što viri dole je Sotorios. Još su u vreme pre propasti Valirije jahači zmajeva probali da prelete preko kontinenta i vide šta ima u njemu. Tačnije. Dženara Beleris se zvala žena koja je to pokušala. Nakon tri godine, našla je samo beskrajnu džunglu, pustinje i planine. Izvestila je da je kontinent neverovatno velik i nazvala ga "zemljom bez kraja". Mahom neistražen kontinent od strane nacija iz vremena Pesme leda i vatre, pun bolesti i raznih drugih nedaća koje snađu sve koji se iskrcaju na njega.
Istok Esosa je negostorpimljiva teritorija sa delovima tako šarmantnih naziva poput Sive pustoši, Grada beskrvnih ljudi, Grada krilatih ljudi, Ljudožderske pustinje i Zemlje senki. Tu se nalaze i Pet tvrđava, koje su otprilike nekada imale funkciju sličnu Zidu. Tako da je to neka verzija teritorije iza Zida, samo u Esosu.
Dakle, nije baš jedina poznata teritorija ona vezana za kraljevstva iz Igre prestola. A i u pravom srednjem veku nije bio poznat ceo svet, pa to dođe kao nekakav ekvivalent.

Ažurirao Hogar Strašni - 18.Srpanj/Jul.2019 u 00:47
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2019 u 00:53
Hvala na detaljnom odgovoru. 
Sad mi je mnogo jasnije. ClapThumbs Up
Na vrh
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2019 u 00:58
Nema na čemu. postovanje

Taj svet je inače poprilično obimno opisan. Mada u tom žanru postoje i mnogo detaljniji. Knjiga "Svet leda i vatre" ima sve to fino objašnjeno. Ko dobro stoji s engleskim može skinuti neku izgusarenu ebook verziju, ako mu je knjiga preskupa ili jednostavno posetiti A Wiki of Ice and Fire.

Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2019 u 01:52
Pošto su Ameri samozaljubive, narcisoidne prirode iako su većinski poreklom iz Europe, plus imaju evropske toponime širom USA...

...možda i vidimo nastavak "Arja Stark otkriva Amerikeros ili Gringoeros".
...i južni zid prema varvarskom Tekilalendu.    

Hvala Hogiju za info. Nešto još nisam stigao da pročitam, a interesantan je deo o 5 tvrđava, koji sam ili prevideo ili još nisam stigao dotle u čitanju.   

Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2019 u 18:44
Kome treba, imam sve te knjige u el. formatu...

We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Srpanj/Jul.2019 u 17:31
Na vrh
zs444004 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zs444004 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Kolovoz/Aug.2019 u 10:32
I eto završi se i ona.
Ali na stranu sve dobre i loše stvari u seriji, gleda se u jednom dahu a meni kao gledaocu a ne kritičaru to je i najbitnije.
Zavaliti se u krevet i uživati u mitskom svetu "Leda i Vatre".
Na vrh
memich View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj memich Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2019 u 10:48
Game of Thrones writers Benioff and Weiss leave Star Wars trilogy

Potpisali s Netflixom. Pažljivo ljudi, Netflix će biti kao minsko polje
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Studeni/Nov.2019 u 13:06
Pogledah u miru 8. sezonu. Prvo sam mislio ispočetka pogledati sve sezone, ali sam odustao od toga. Što se mene tiče, ova serija je završila na sličan način kao i "Lost". Puno toga se zapetljalo, a nije baš da svatko zna raspetljati kako treba.

Slažem se s onima koji misle da ova priča ipak nije "Pepeljuga" ili "Snjeguljica" pa da mora imati kraj u kojem su svi "živjeli dugo i sretno". Ne slažem se s onima koji smatraju da je čudno (ili nemoguće) da Daenerys "prolupa" ili da Bron postane kralj. Sjetite se samo kako se bira Papa. Prvo poispadaju "favoriti" (jer postoje i oni koji imaju neke druge favorite), a na kraju ostane onaj oko koga se postigne kompromis. Jon Snow nije kralj i nije zaslužio takav kraj? Pa odbio je (i to više puta) titulu, a utješna nagrada ne postoji.

Ona dvojica koji su se uhvatili posla su žešći diletanti, što su na kraju i potvrdili. Mrljali su i brljali uglavnom se oslanjajući na filmske efekte u nadi da će to biti dovoljno da nekako završe ovu megapriču. Osma sezona mi liči na situaciju kad u srednjoj školi doma imaš tutlum i onda ti se starci jave da se vraćaju za sat vremena. Znaš da moraš počistiti stan i nije te briga kako ćeš to izvesti. Na kraju nekako uspiješ, ali uvijek ostane neka poluispijena pivska boca na regalu ili nečija bljuvotina u tegli na balkonu. Stvar je u tome što ova dvojica nisu počistili stan ni do pola.

Thumbs DownThumbs DownThumbs DownThumbs DownThumbs Down
Na vrh
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Studeni/Nov.2019 u 17:09
Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Bron postane kralj
Da Bron postane kralj bilo bi do jaja. Ceo Vesteros bi bio jedan veliki bordel. LOLLOLLOL

Šalu na stranu, i nije problem u tome da li je Deneris poludela i što je Bren postao kralj, nego upravo to kako se do toga došlo. Ne zna se da li je gluplji niz situacija koji su doveli do Denerisinog ludila ili ona scena kada biraju Brena. Dead I još milion drugih propusta koji su maltene pogazili razvoj svakog lika i svu logiku priče. i o kojima bi moglo da se piše u nedogled. Martin verovatno ide ka istim, bolje rečno sličnim, ishodima, ali će se do njih doći posle nekoliko hiljada strana teksta umesto za šest sati serije. Dobro, neće se doći, jer on nikada neće ni završiti knjige, ali nam ostaje da se nadamo. LOLLOLLOL
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Studeni/Nov.2019 u 18:01
Martinu je sad lako jer ne može ovoliko zajCensoredbat ni da mrtav pijan piše kraj. LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 83848586>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,531 sekundi.