Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Game of Thrones (2011)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Game of Thrones (2011)

Game of Thrones

Game of Thrones (2011)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Igra prijestolja

Godina:

2011

Žanr:

drama, ljubavni, fantazija, avantura

Trajanje:

56 min

Autor:

David Benioff
, D.B. Weiss

Glavne uloge:

Lena Headey
  >  Cersei Lannister
Peter Dinklage
  >  Tyrion Lannister
Emilia Clarke
  >  Daenerys Targaryen
Kit Harington
  >  Jon Snow
Maisie Williams
  >  Arya Stark
Sophie Turner
  >  Sansa Stark
Nikolaj Coster-Waldau
  >  Jaime Lannister
Alfie Allen
  >  Theon Greyjoy
Aidan Gillen
  >  Petyr 'Littlefinger' Baelish
Iain Glen
  >  Jorah Mormont
John Bradley
  >  Samwell Tarly
Liam Cunningham
  >  Davos Seaworth
Isaac Hempstead Wright
  >  Bran Stark
Michelle Fairley
  >  Catelyn Stark
Natalie Dormer
  >  Margaery Tyrell

Odgovori Odgovori Stranica  <12345 86>
Korisnik
Poruka
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2011 u 20:53
Eh, da se ubacim u one koji prate seriju.Smile
(Konačno sam pronašla seriju za brata i mene (za ostale ukućane već imam bar po jednu LOLLOLLOL))

Dakle, brat čitao knjige, ja (poput BateWink) nisam.
Što se mene tiče, odličan uvod, samo mLogo surovo za moje srdašce. No, na samom početku, brat me utešio - rekao je da se ne vezujem ni za jedan jedini lik LOLLOLLOL i ja zaista pokušavam da ga slušam (krijem šokiranost i ***em im m** tiho, da me ne čujeLOLLOLLOL ). Mislim, koja poenta pratiti seriju ako se ne vezujem za likove.(kad dođe vreme, onda ću im glasno.....LOL)
Kao neko ko je čitao knjige on je zadovoljan kako je do sad odrađeno (serija, pa imaju prostora, za razliku od Gospodara), jedino se žali na to što se ne može u seriji predstaviti lik kao u knjizi, pa oseća da sam ja kao gledalac uskraćena (mislio je na poznavanje likova, a ne moju inteligencijuLOL - molim vas držimo se temeLOLLOLLOL). No, ne bih se složila sa njim, pošto je vrlo lako prokljuviti ko je kakav (npr, u prvoj sceni mlađa kćerka kada drži iglu i konac prokomentarisala sam da će ona sigurno biti neki borac, a posle, kad je ispapa ona frka sa princem i vukom odmah sam znala da će starija seka da izda mlađu zarad princa), iako mi to apsolutno ništa ne pomaže, jer nemam pojma kuda serija ide (brat je užasno tvrd oraJ i neće ama baš ništa da kaže LOL)

U svakom slučaju, po meni odlično i idemo dalje...(mada bih volela da je malo brže to idemo dalje LOLLOLLOL)
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2011 u 21:46
....... ima spojlera...

wow, otvaranje ove pilot epizode me impresioniralo. Zima, sneg, ma sve što ima veze sa tim.... i kako kroz celu epizodu govore "Zima dolazi"... jedva čekam...... Biće ovo remek delo.. Uopšte me ne zanima da li je neki lik dobro prenet iz knjige ili ne....  Verovatno dodatni plus na sve to je celokupno okruženje, priroda .... to isto obožavam.

Kad se sve to spoji, mora biti super.. Zadnja scena, baš sam se iznenadio..... ostao sam bez daha u trenutku.....

I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2011 u 21:47
Pa kad je svi hvale, skinula sam i ja obe epizode... Da vidim i to čudo... Smile
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
Mandarinan View Drop Down
Translator
Translator
Bucko vitaminac aka Dežurni Dušebrižnik

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mandarinan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2011 u 22:20
Dobro, četvrti put započinjem post, i sada ću ga vala završiti

Početak serije je perfektan. Da mi daju moć da tweakujem malo promenio bih tako malo stvari- Džejmija (glumac je fantastičan, ali mi nije DOVOLJNO lep), Džoru (naprosto ga nisam tako zamišljao), Arji bih dozvolio da kaže makar jednu reč (LOL), da ne dužim - baš minorne ispravke (sem onoga sa Dotracima i seksom kraj mora - ali kapiram da je to tako snimljeno da bi se dalo malo ''romantike''). Kroz ceo epizode pokušavao sam da se stavim na poziciju nekoga ko ne zna šta će se dogoditi - and i failed...so terriblyLOL Ako se nastavi ovako, uleće u all stars series Mandarine (The Wire, Babylon 5, Galaktika, Rome...) i to na prvo mestoLOL

Što se tiče te poslednje famozne poslednje scene - jako su je efektivno snimili- cilj im je bio da šokiraju- a verujem da su i uspeli. Većina ljudi nije imala prilike da se susretne sa tamnom atmosferom koja vlada kroz knjigu i to je još jedan od razloga zašto preporučujem i knjigu i seriju. Vrlo toplo!LOL

Bojana - to da se ne vezuješ za likove ostavi nekom drugom. Go for it. A bratu reci da ne utiče (i to što je rekao dovoljno utiče LOL) 

Ažurirao Mandarinan - 25.Travanj/Apr.2011 u 22:20
“Fighting for peace is like screwing for virginity.”
― George Carlin
Na vrh
Alexander Supertramp View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Alexander Supertramp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2011 u 23:04
Prve dvije epizode odlične. Dva sata su mi prošla u tren. E sad je najteže čekati treću. LOL

Originalno postovano od strane ghostwheel ghostwheel piše:

Jedina krupna zamerka je miscasting Džofrija Barateona. On treba da bude prelep dečak da bi se Sansa zaljubila u njega, a ovaj dečak što ga glumi je odbojan i antipatičan.

Evo zbog toga:
LOL
Life isn't that simple. I mean who cares if Ling Ling returns the wallet and keeps the money? It has nothing to do with either fear or love.
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2011 u 23:19
eto ga *ebi, odgleda drugo epizodu i sad pizdim, jer ko će čekati treću....

razmišljam da prekinem i da gledam sve u paketu.... nemam pojma šta da radim LOL

zahuktava se polako Smile
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2011 u 23:48
...Martinu je, dok je pisao romane, više puta prebacivano da se nemilosrdno odnosi prema likovima. Kako je njegov uticaj na izradu serije znatan, onda će se nešto slično ponoviti...
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2011 u 00:10
Originalno postovano od strane Mandarinan Mandarinan piše:

Bojana - to da se ne vezuješ za likove ostavi nekom drugom. Go for it. A bratu reci da ne utiče (i to što je rekao dovoljno utiče LOL) 

Zbog te poslednje scene u prvom delu (dobro, bilo je jasno šta će se desiti čim smo kroz prozorče videli aktere) i mog odbijanja da to "prihvatim" brat je rekao šta je rekao LOLLOLLOL

Što se romantike tiče isto je i brat komnetarisao... sa podsmehom - "ne sećam se baš te obale u knjizi. Zar nije na samom obredu venčanja....Dobro, ovo sa morem je malo ono da ubace romantiku" LOL (moj komentar je bio "verovatno simbolika: pogledi preko mora-čežnja za domom, a onda mrcina i ubijanje romantikeLOL- znači povratak kući neće biti romantičanLOL )

A hoće li mi neko od vas šapnuti bar nešto iz knjige? LOLLOLLOL Ne tražim ja mnogo Embarrassed Sad me npr, interesuje samo jedno:
svi toliko spominjete Džejmija, a on mi trenutno ostavlja ukus metroseksualcaLOLLOLLOL(sorry, to sam se zezala kad je prvi put ušao u kadarLOL) elem, trenutno mi vuče na kretena i piCensoreddu, a vi ga svi toliko spominjete, pa me čisto interesuje da li će u nekom momentu biti i dobar lik ili će umreti kao kreten LOL
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mandarinan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2011 u 07:18
Deluje ti kao kreten i to cenzurisano zato što i jeste, ali već sam napomenuo da niko nije crn ili čisto beo. Toliko ćeš dobiti - ne bih da previše otkrivamLOL
― George Carlin
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2011 u 07:21
Najbolje bi bilo kad bi pročitala knjigu da se ne desi da neko nešto otkrije LOL

- Armin van Buuren

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2011 u 10:08
Knjige su mi trenutno kod brata u Sarajevu, a i ne bih da čitam pre serije, jer znam da bih bila razočarana serijom. Uvek budem LOL

Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2011 u 10:36
...zapravo je serija prilično verna literarnom predlošku. Pažljivo su probrane scene kojima će likovi biti predstavljeni, razdvojeno bitno od nebitnog...
Predosećam da će se više pažnje posvetiti fantazijskom, tu će se priča oko hladnorukih ubrzati jer onakav undead start je ćorak ukoliko se sad priča preseli u Kraljevu luku, a priča o Zidu ostavi za drugu sezonu.
Zmajeva jaja su vrlo inteligentno akcentovana, publici je skrenuta pažnja na njih...
Uopšte je priča dobro vođena kroz seriju, s obzirom na broj likova i događaja i čini mi se da ljudi koji nisu čitali mogu lako da se snađu, a broj likova će se povećati...
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mandarinan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2011 u 14:53
Originalno postovano od strane ghostwheel ghostwheel piše:

...zapravo je serija prilično verna literarnom predlošku. Pažljivo su probrane scene kojima će likovi biti predstavljeni, razdvojeno bitno od nebitnog...

U potpunosti se slažem. Nisam primetio da se neko od nas ljubitelja žaliLOL Vrlo je prosto i razumno pojašnjenje zašto je tako - sam Martin je učestvovao u snimanju.Wink
― George Carlin
Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2011 u 01:39
Mene je prva epizoda jako jako jako zainteresovla (knjigu nisam čitao). Uostalom, to je moj omiljeni žanr i očekujem mnogo od ove serije.
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2011 u 16:54
Odgledah i ja ove dve epizode... Odlično! Taman se završava sezona serija koje pratim, pa ću imati šta da gledam...
Kompletna scenografija i kostimografija su i više nego odlične, glumci su ok, iako totalno anonimni, a slažem se za onog malog plavušana da nije lep, već zaista odbojan, nervira me LOLVukovi su mi prelepi, a i g. Snežni nije za bacanje (molim te nemoj da umreš, please, please) LOL Serija me podseća na Gospodara prstenova, a oni Tangerijeni (ili kako se već zovu) na vilenjake Tongue Uglavnom, preporuka svima koji vole fantazije... ja sigurno nastavljam sa gledanjem...
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2011 u 17:24
Originalno postovano od strane CSInvestigator CSInvestigator piše:

(molim te nemoj da umreš, please, please) LOL

S obzirom na dosadašnje izjave onih koji su čitali knjige preživelih biti neće, samo je pitanje koji lik će do koje epizode i/ili kog serijala biti živ LOLLOLLOL

Na vrh
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2011 u 17:51
Oni koji su čitali knjige, definitivno je trebalo da se uzdrže, jer je nepredvidivost jedna od najvećih Martinovih vrlina. Ali, dobro, bar ne znate ko će umreti, i to je nešto. LOL
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2011 u 17:56
ako je sudeci po imdbu, samo jedan glumac ce igrati u svih 10 epizoda LOL. Bice zanimljiva ta deseta eizoda... samo jedan glumac u njoj LOL

- Armin van Buuren

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2011 u 18:06
Originalno postovano od strane VBojana VBojana piše:

Oni koji su čitali knjige, definitivno je trebalo da se uzdrže, jer je nepredvidivost jedna od najvećih Martinovih vrlina. Ali, dobro, bar ne znate ko će umreti, i to je nešto. LOL

Uh, ja se izvinjavam ako sma nekome ubila draž gledanja, ali iskreno, baš zbog vaše priče da je njegova surovost prema likovima neverovatna imam neku maohističku potrebu i želju da gledam. Čovek se uči dok je živ, a ja očigledno treba da naučim da se ne vezujem LOLLOLLOL

Na vrh
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2011 u 18:10
Ne vezivati se jeste bezbedno, ali je dosadno. Wink
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12345 86>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,500 sekundi.