Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Game of Thrones (2011) |
Odgovori | Stranica <12345 86> |
Korisnik | |
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Eh, da se ubacim u one koji prate seriju.
(Konačno sam pronašla seriju za brata i mene (za ostale ukućane već imam bar po jednu )) Dakle, brat čitao knjige, ja (poput Bate) nisam. Što se mene tiče, odličan uvod, samo mLogo surovo za moje srdašce. No, na samom početku, brat me utešio - rekao je da se ne vezujem ni za jedan jedini lik i ja zaista pokušavam da ga slušam (krijem šokiranost i ***em im m** tiho, da me ne čuje ). Mislim, koja poenta pratiti seriju ako se ne vezujem za likove.(kad dođe vreme, onda ću im glasno.....) Kao neko ko je čitao knjige on je zadovoljan kako je do sad odrađeno (serija, pa imaju prostora, za razliku od Gospodara), jedino se žali na to što se ne može u seriji predstaviti lik kao u knjizi, pa oseća da sam ja kao gledalac uskraćena (mislio je na poznavanje likova, a ne moju inteligenciju - molim vas držimo se teme). No, ne bih se složila sa njim, pošto je vrlo lako prokljuviti ko je kakav (npr, u prvoj sceni mlađa kćerka kada drži iglu i konac prokomentarisala sam da će ona sigurno biti neki borac, a posle, kad je ispapa ona frka sa princem i vukom odmah sam znala da će starija seka da izda mlađu zarad princa), iako mi to apsolutno ništa ne pomaže, jer nemam pojma kuda serija ide (brat je užasno tvrd oraJ i neće ama baš ništa da kaže ) U svakom slučaju, po meni odlično i idemo dalje...(mada bih volela da je malo brže to idemo dalje ) |
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12083 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
....... ima spojlera...
wow, otvaranje ove pilot epizode me impresioniralo.
Zima, sneg, ma sve što ima veze sa tim.... i kako kroz celu epizodu
govore "Zima dolazi"... jedva čekam...... Biće ovo remek delo.. Uopšte
me ne zanima da li je neki lik dobro prenet iz knjige ili ne....
Verovatno dodatni plus na sve to je celokupno okruženje, priroda .... to
isto obožavam.
Kad se sve to spoji, mora biti super.. Zadnja scena, baš sam se iznenadio..... ostao sam bez daha u trenutku..... |
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11281 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Pa kad je svi hvale, skinula sam i ja obe epizode... Da vidim i to čudo...
|
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
Mandarinan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Bucko vitaminac aka Dežurni Dušebrižnik Pridružen: 12.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1015875 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Dobro, četvrti put započinjem post, i sada ću ga vala završiti
Početak serije je perfektan. Da mi daju moć da tweakujem malo promenio bih tako malo stvari- Džejmija (glumac je fantastičan, ali mi nije DOVOLJNO lep), Džoru (naprosto ga nisam tako zamišljao), Arji bih dozvolio da kaže makar jednu reč (), da ne dužim - baš minorne ispravke (sem onoga sa Dotracima i seksom kraj mora - ali kapiram da je to tako snimljeno da bi se dalo malo ''romantike''). Kroz ceo epizode pokušavao sam da se stavim na poziciju nekoga ko ne zna šta će se dogoditi - and i failed...so terribly Ako se nastavi ovako, uleće u all stars series Mandarine (The Wire, Babylon 5, Galaktika, Rome...) i to na prvo mesto Što se tiče te poslednje famozne poslednje scene - jako su je efektivno snimili- cilj im je bio da šokiraju- a verujem da su i uspeli. Većina ljudi nije imala prilike da se susretne sa tamnom atmosferom koja vlada kroz knjigu i to je još jedan od razloga zašto preporučujem i knjigu i seriju. Vrlo toplo! Bojana - to da se ne vezuješ za likove ostavi nekom drugom. Go for it. A bratu reci da ne utiče (i to što je rekao dovoljno utiče ) Ažurirao Mandarinan - 25.Travanj/Apr.2011 u 22:20 |
|
“Fighting for peace is like screwing for virginity.”
― George Carlin |
|
Alexander Supertramp
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 17.Sijecanj/Jan.2010 Status: Offline Points: 777 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Prve dvije epizode odlične. Dva sata su mi prošla u tren. E sad je najteže čekati treću.
Evo zbog toga: |
|
Life isn't that simple. I mean who cares if Ling Ling returns the wallet and keeps the money? It has nothing to do with either fear or love.
|
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12083 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
eto ga *ebi, odgleda drugo epizodu i sad pizdim, jer ko će čekati treću....
razmišljam da prekinem i da gledam sve u paketu.... nemam pojma šta da radim zahuktava se polako |
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
ghostwheel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 22.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1415 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
...Martinu je, dok je pisao romane, više puta prebacivano da se nemilosrdno odnosi prema likovima. Kako je njegov uticaj na izradu serije znatan, onda će se nešto slično ponoviti...
|
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Zbog te poslednje scene u prvom delu (dobro, bilo je jasno šta će se desiti čim smo kroz prozorče videli aktere) i mog odbijanja da to "prihvatim" brat je rekao šta je rekao Što se romantike tiče isto je i brat komnetarisao... sa podsmehom - "ne sećam se baš te obale u knjizi. Zar nije na samom obredu venčanja....Dobro, ovo sa morem je malo ono da ubace romantiku" (moj komentar je bio "verovatno simbolika: pogledi preko mora-čežnja za domom, a onda mrcina i ubijanje romantike- znači povratak kući neće biti romantičan ) A hoće li mi neko od vas šapnuti bar nešto iz knjige? Ne tražim ja mnogo Sad me npr, interesuje samo jedno: svi toliko spominjete Džejmija, a on mi trenutno ostavlja ukus metroseksualca(sorry, to sam se zezala kad je prvi put ušao u kadar) elem, trenutno mi vuče na kretena i pidu, a vi ga svi toliko spominjete, pa me čisto interesuje da li će u nekom momentu biti i dobar lik ili će umreti kao kreten |
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
Mandarinan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Bucko vitaminac aka Dežurni Dušebrižnik Pridružen: 12.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1015875 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Deluje ti kao kreten i to cenzurisano zato što i jeste, ali već sam napomenuo da niko nije crn ili čisto beo. Toliko ćeš dobiti - ne bih da previše otkrivam
|
|
― George Carlin |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
Najbolje bi bilo kad bi pročitala knjigu da se ne desi da neko nešto otkrije
|
|
- Armin van Buuren |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
Knjige su mi trenutno kod brata u Sarajevu, a i ne bih da čitam pre serije, jer znam da bih bila razočarana serijom. Uvek budem
|
|
|
|
ghostwheel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 22.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1415 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
...zapravo je serija prilično verna literarnom predlošku. Pažljivo su probrane scene kojima će likovi biti predstavljeni, razdvojeno bitno od nebitnog...
Predosećam da će se više pažnje posvetiti fantazijskom, tu će se priča oko hladnorukih ubrzati jer onakav undead start je ćorak ukoliko se sad priča preseli u Kraljevu luku, a priča o Zidu ostavi za drugu sezonu. Zmajeva jaja su vrlo inteligentno akcentovana, publici je skrenuta pažnja na njih... Uopšte je priča dobro vođena kroz seriju, s obzirom na broj likova i događaja i čini mi se da ljudi koji nisu čitali mogu lako da se snađu, a broj likova će se povećati... |
|
Mandarinan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
U potpunosti se slažem. Nisam primetio da se neko od nas ljubitelja žali Vrlo je prosto i razumno pojašnjenje zašto je tako - sam Martin je učestvovao u snimanju.
|
|
― George Carlin |
|
novy78
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of 22.12.1978 - 06.08.2015 Pridružen: 07.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 7960 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Mene je prva epizoda jako jako jako zainteresovla (knjigu nisam čitao). Uostalom, to je moj omiljeni žanr i očekujem mnogo od ove serije.
|
|
|
|
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11281 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Odgledah i ja ove dve epizode... Odlično! Taman se završava sezona serija koje pratim, pa ću imati šta da gledam...
Kompletna scenografija i kostimografija su i više nego odlične, glumci su ok, iako totalno anonimni, a slažem se za onog malog plavušana da nije lep, već zaista odbojan, nervira me Vukovi su mi prelepi, a i g. Snežni nije za bacanje (molim te nemoj da umreš, please, please) Serija me podseća na Gospodara prstenova, a oni Tangerijeni (ili kako se već zovu) na vilenjake Uglavnom, preporuka svima koji vole fantazije... ja sigurno nastavljam sa gledanjem... |
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
S obzirom na dosadašnje izjave onih koji su čitali knjige preživelih biti neće, samo je pitanje koji lik će do koje epizode i/ili kog serijala biti živ |
|
|
|
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7890 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Oni koji su čitali knjige, definitivno je trebalo da se uzdrže, jer je nepredvidivost jedna od najvećih Martinovih vrlina. Ali, dobro, bar ne znate ko će umreti, i to je nešto.
|
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
ako je sudeci po imdbu, samo jedan glumac ce igrati u svih 10 epizoda . Bice zanimljiva ta deseta eizoda... samo jedan glumac u njoj
|
|
- Armin van Buuren |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
Uh, ja se izvinjavam ako sma nekome ubila draž gledanja, ali iskreno, baš zbog vaše priče da je njegova surovost prema likovima neverovatna imam neku maohističku potrebu i želju da gledam. Čovek se uči dok je živ, a ja očigledno treba da naučim da se ne vezujem |
|
|
|
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7890 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Ne vezivati se jeste bezbedno, ali je dosadno.
|
|
Odgovori | Stranica <12345 86> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |