| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Le scaphandre et le papillon (2007) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Le scaphandre et le papillon (2007)Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2011 u 20:33 |
Le scaphandre et le papillonakaThe Diving Bell and the Butterfly (2007)![]() Žanr: Biografski, Drama Režija: Julian Schnabel Jezik: Francuski Uloge: Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner, Marie-Josée Croze, Anne Consigny Trajanje: 112 min „Ronilačko odelo i leptir“ (2007), film Džulijana Šnabela, zasnovan je po istoimenoj knjizi. Osvojio je nagradu BAFTA za najbolji scenario, Golden Globe i nagradu za najbolju režiju na Kansom filmskom festivalu. U pitanju je istinita priča o glavnom uredniku francuskog magazina Elle, Žan Dominik Baubiju, koji je u 43. godini života doživeo moždani udar. Usledio je i locked-in sindrom, retko neurološko stanje koje karakteriše kvadriplegija i odsustvo verbalne komunikacije, uz očuvanje pokreta očiju i intelekta. Baubi je izdiktirao svoju knjigu treptajima levog oka kao odgovor na prevodioca koji je čitao redom slova alfabeta. U knjizi govori o svom iskustvu od trenutka kada je povratio svest u bolnici. Knjiga je objavljena u Francuskoj, u martu 1997. godine, deset dana pre nego što je Baubi umro od upale pluća. Neobično u filmu je to što većinu vremena vidimo svet iz perspektive samog Baubija. Upravo to čini ovaj film poučnim i značajnim iskustvom za sve profesionalce koji žele da poboljšaju svoje empatijske veštine. Izvor: http://psihobrlog.wordpress.com IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0401383/ TITLOVI |
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
![]() |
|
srkis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 15.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1642 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2011 u 02:05 |
|
Filmčina! 10/10
|
|
|
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
|
|
![]() |
|
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Svibanj/May.2014 u 22:02 |
|
Meni je ovaj film nekako prosečan, nisam ga "osetila"... Jedino što je probudio u meni razmišljanja šta bih ja radila da sam ne daj Bože slepa, gluva, nepokretna i sl. Ali, na nivou emocija ništa...
|
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |