Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Don't Worry Darling (2022)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Don't Worry Darling (2022)

Don't Worry Darling

Don't Worry Darling (2022)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Ne brini draga

Godina:

2022

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, triler, horor

Trajanje:

123 min

Režija:

Olivia Wilde

Scenarij:

Shane Van Dyke
, Carey Van Dyke
, Katie Silberman

Glavne uloge:

Douglas Smith
  >  John
Dita Von Teese
  >  Burlesque Dancer
Marcello Reyes
  >  Fred
Daisy Sudeikis
  >  Rosie
Anna Tenney
  >  Party Guest
Olivia Wilde
  >  Mary
Angel Mammoliti
  >  Bathing Suit Model
Chris Pine
  >  Frank
Nick Kroll
  >  Bill
Steve Berg
  >  Trolley Bus Driver
Gemma Chan
  >  Shelley
Kate Berlant
  >  Peg
Wylie Anderson
  >  Anna
Natasha Kalimada
  >  Dancer
Timothy Simons
  >  Dean
Harry Styles
  >  Jack
Asif Ali
  >  Peter
Florence Pugh
  >  Alice
Ari'el Stachel
  >  Kevin
Kaleigh Krause
  >  Cigarette Girl
Sydney Chandler
  >  Bunny
Monroe Cline
  >  Dancer
KiKi Layne
  >  Margaret

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Don't Worry Darling (2022)
    Objavljeno: 25.Listopad/Oct.2022 u 22:51
Prevod je uradio i payutti ✔
Na vrh
dzabaludin View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzabaludin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Listopad/Oct.2022 u 20:18
Iako na filmove s IMDB ocjenom ispod 7 gledam sa skepsom, ovaj me prijatno iznenadio! Da ne spoilam, mislim da su cca 2h "korisno" protraćena. p.s. pohvala prevoditelju, odličan posao!
Na vrh
dete_devedesetih View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dete_devedesetih Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Listopad/Oct.2022 u 02:19
Dobar je film u pitanju, ima duboku simboliku koja se ne iskazuje samo kroz feminističku premisu, već uopšte sagledava pitanje tradicionalnih shvatanja muško-ženskih odnosa, patnju i bol koje ista mogu da nanesu i jednom i drugom polu kroz popularne savremene interpretacije nekadašnjih običaja i načina života... Drugi aspekt jeste pitanje da li pod izgovorom ljubavi smemo da donosimo odluke u ime partnera, šta on za nas predstavlja, kako shvatamo ljubav, itd, itd.... Sve u svemu, zanimljiv film, ne bih se nikako složio s ovakvom kritikom... E sad, za razumevanje poruka i simbolike potrebno je i nekad i preživljeno iskustvo, nije sve stvar poznavanja kinematografije. Da ne tupim duže, samo još ovo, Olivija sigurno nije brinula da li će film ispasti "divlji" i spektakularan, ponajmanje kao rediteljka (makar po ova dva filma) deluje da će se cimati oko komercijalnih šablona i shvatanja...
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Listopad/Oct.2022 u 02:34
I meni se dopao, trebalo mu je vremena da me uvuče u svoj svet, no potom je sve dolazilo na svoje mesto, svakako mi je bolji od skorašnjih filmova na, uslovno rečeno, sličnu temu. 
Na vrh
canijel View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj canijel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Studeni/Nov.2022 u 05:23
Loša feministička kopija Truman Show-a.
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2022 u 14:59
Volim filmove ovog tipa i u moru gluposti, kojima nas zapljuskuju, pohvalicu navedeni.Izolovano mesto, misterija.Dovoljno dobro u ovom casu, da mogu reci da mi je legao.Na oko lep.Fali malo neke dinamike, mozda.Rasplet?Ocekivao sam nesto drugacije.Ono kao da ostavi jaci utisak, no eto.Hvala na prevodu
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2022 u 18:13
Nikako se ne slažem sa recenzijom, meni je ovo sasvim solidan i gledljiv film, dok mi završetak uopšte nije tako šokantan. OK, postoji twist i film nije ponudio nešto epohalno novo i neviđeno, ali dobro je to ukomponovano i deluje osvežavajuće u sumornoj kinematografskoj svakodnevici. Boje su sjajne i odlično su dočarane US 50-e. Gluma na nivou. Prijatno me iznenadila Wilde-ova u ulozi reditelja.

Trivija: Da li je još pre ovog filma ili tokom njega iskra zaiskrila između rediteljke i glavnog glumca Harry Stylesa, tek zbog njega je žrtvovala brak sa Jason Sudeikisom. Neki ovde uspeju da ulove i kakav info sa žutih stranica Hollywooda

P.S. Prevod kao i uvek na nivou! Thx payutti
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2022 u 02:12
Jos nisam ukapirao sta znaci gledljiv film, iz teme u temu, ne odnosi se na komentar ar8c, postavio sam to pitanje vise puta,mozda mi neko i objasni, nekad. Meni je ovo zanimljiv film, i svideo mi se, a i  volim filmove neto tako tog tipa, pa da ne nabrajam slicne u tom `fazonu`. Mislio sam da pisem vise, medjutim, sta znam mozda bez nekog uvida pogledati, U poslednjhi godinu dana jedino za Titane sam uveren da apsolutno nista ne treba znati pre gledanja, mozda za poslednji Garland-ov npr. U svakom slucaju, prijao mi je.

Ažurirao AlexDeLarge - 07.Studeni/Nov.2022 u 09:36
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2022 u 09:53
Gledljiv znači da nećeš imati potrebu:
1. fastforwardati i preskakati scene
2. ugasiti jer je film đubre
Wink

Gledljivost ne znači nužno i da je film bombon, naravno, bezbroj je gledljivih mediokriteta koje zaboraviš sutradan.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2022 u 10:52
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Gledljiv znači da nećeš imati potrebu:
1. fastforwardati i preskakati scene
2. ugasiti jer je film đubre
Wink

Gledljivost ne znači nužno i da je film bombon, naravno, bezbroj je gledljivih mediokriteta koje zaboraviš sutradan.

Ok, hvala, pretpostavio sam, nego se kosi sa nekim prethodnim komentarima u stilju gledljiv je i nije los, gledljiv je i pristojno ostavrenje, gledljiv je , mozete pogledati ali ne ocekujte nista spektakularno,  dakle ako je ovo drugo onda je prvo suvisno. Ili slicno odlican film,  ocena 7/10,  Da ne filozofiram, ni moj komentar nije nista posebno, gledah kasno a rano ustajem, pa rekoh samo koju rec da napisem. 

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2022 u 12:06
Ma čekaj, pa mislim da sam baš ja jednom napisao za neki film mejnstrim da može biti gledljiv samo lobotomiziranim majmunima. Evil Smile
Pa ako za to i nisam više siguran je li bilo na ovom forumu, znam sto% da sam za Vincenta Cassela utvrdio da frajer svakom svojom izvedbom od negledljivog filma napravi gledljiv.
Riječ se dade koristiti na više načina.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2022 u 16:26
Da, kontam da pojam "gledljiv" ili čak većina drugih mogu imati različit eho i značenje u umovima različitih ljudi. U ovom slučaju mogu potpuno da se složim sa Joxerovom definicijom i otprilike je to ono kako ja tumačim navedeni pojam.

Dakle, film nije neko remek-delo i epohalna umetnost, ali je skroz gledljiv, solidan, tečan, ne nervira i drži pažnju. Svideo mi se, uradio je posao, pružio mi je dovoljno zabave i dao makar onoliko koliko sam u startu očekivao. Čak i više.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2022 u 17:32
Ok, naravno, slazem se, moze, ljudi iz mog okruznjenja, koriste gledljiv, naravno to je relativno sto se utiska tice ,za film koji je podnosljiv za gledanje, u stilu hajde moze da prodje, ima dovoljno elemenata da moze da se pogleda, da se ne prekida, ne preskace, i uglavnom preovladjuju negativne kritike,  itd.  Skoro je utisak mog prijatelja kad smo izasli sa projekcije `Black Adam` bio tog tipa,  kad sam ga pitao kako ti se svideo , a on kaze gledljiv, nista posebno, ali u odnosu na one koje sam gledao jedva i cak rzmisljao da napustim salu , bolji je,  i to je to, isli zbog zbog dece prvenstveno, Ja tu rec ne koristim, a i bez potrebe sam mozda ovde pomenuo , u drugim nisam dobio odgovor, mozda bih izabrao da pitam  u nekoj narednoj, jer sam i u drugim temama video da se cesto koristi pa rekoh hajde da pitam, da ne skitam.

Ažurirao AlexDeLarge - 07.Studeni/Nov.2022 u 17:40
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2022 u 18:59
Ma sve OK, kada se komunicira posredno, on-line, jako je važno biti maksimalno precizan. Vrlo lako dođe do pogrešnih tumačenja ako ljudi nemaju kontakt očima i komplet facijalnu i telesnu ekspresiju.

Elem, ako ćemo za Black Adam i ostale Marvel/DC šnenokle koristiti pojam "gledljiv", onda taj pojam apsolutno ne možemo i nećemo koristiti za dublja i mnogo gledljivija dela poput Dont Worry Darling
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2022 u 10:57
Meni je ovo vise nego gledljiv film Smile,volim ja ovu atmosferu i filmove ovog tipa.
Na vrh
mladen-gajdic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mladen-gajdic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2022 u 13:46
aaaa... misterija?... to je tema ovog filma? u širooookom smislu riječi...
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,391 sekundi.