Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Aftersun (2022)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Aftersun (2022)

Aftersun

Aftersun (2022)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2022

Žanr:

drama

Trajanje:

96 min

Režija:

Charlotte Wells

Scenarij:

Charlotte Wells

Glavne uloge:

Frankie Corio
  >  Sophie
Harry Perdios
  >  Toby
Ethan Smith
  >  Scott
Maurice MacGowan
  >  Laura
Celia Rowlson-Hall
  >  Adult Sophie
Kayleigh Coleman
  >  Jane
Paul Mescal
  >  Calum

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Aftersun (2022)
    Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2022 u 20:50
Prevod je uradio Dartanjan 👍
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2023 u 19:42
Na svoj mahom unikatni način Aftersun mi je bio interesantan iako jezivo težak za praćenje. Ne zbog svojeg sporogorućeg tempa, manjka kakvih pa uzbuđenja, često u filmovima zapravo i volim tu dramu koja se dešava unutar likova, mimo površine, već me je taj nesklad između radosti detinjstva, letovanja sa ocem, bliskost zajedno sa mučnom melanholijom, gurao na mesta na kojima ne želim biti. 

Intiman, ličan a opet tako ljudski film, no ipak me je suštinski samo uznemirio, pokušaji da u njemu pronađem nežnost i lepotu (kojih ima) su sagoreli zbog pa previše mojih sećanja. Voleo bih da ga zaboravim, kada bi to tek tako išlo, jbg.  Kako bilo, dobar je ovo film, nije za svakoga definitivno, no vredi mu se prepustiti, pa šta god već ko našao u njemu. 
Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2023 u 12:01
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Na svoj mahom unikatni način Aftersun mi je bio interesantan iako jezivo težak za praćenje. Ne zbog svojeg sporogorućeg tempa, manjka kakvih pa uzbuđenja, često u filmovima zapravo i volim tu dramu koja se dešava unutar likova, mimo površine, već me je taj nesklad između radosti detinjstva, letovanja sa ocem, bliskost zajedno sa mučnom melanholijom, gurao na mesta na kojima ne želim biti. 

Intiman, ličan a opet tako ljudski film, no ipak me je suštinski samo uznemirio, pokušaji da u njemu pronađem nežnost i lepotu (kojih ima) su sagoreli zbog pa previše mojih sećanja. Voleo bih da ga zaboravim, kada bi to tek tako išlo, jbg.  Kako bilo, dobar je ovo film, nije za svakoga definitivno, no vredi mu se prepustiti, pa šta god već ko našao u njemu. 

Saglasan sa ocenom, uz napomenu da ja baš volim ovakve filmove, bez pravog zapleta ili intrige, filmove koji na suptilan i najčešće neverbalan način više sugerišu i skiciraju nego što otvoreno saopštavaju.

Iako se tokom filma doima da je devojčica glavni lik filma, to je zapravo njen otac. Zanimljivo mi je bilo i kako se tokom filma, u nekoliko kratkih kadrova, lagano otvara ekspozicija drugog plana priče. Mnogima će to promaći, a upravo se tu krije ključ za njegovo razumevanje. 

Ko bude gledao film neka obrati pažnju na naoko nebitne stvari. Npr, na knjige koje otac glavne junakinje čita, na muziku koju sluša, na njegov govor tela. 

Takođe, ćilim koji kupuje u jednoj lokalnoj prodavnici nosi zapravo metaforičnu poruku. Za oca je, to saznajemo na kraju, taj ćilim neka vrsta čarobnog ćilima kojim bi želeo da odleti negde daleko i u neko srećnije vreme i stanje.

Takođe, kadar na kraju, kada otac odlazi u dubinu kadra i nestaje iza vrata koja se za njim zatvaraju po meni sugeriše njegov stvarni odlazak u smrt. U prilog tome je  i kadar kada ga vidimo kako plače dok se pored njega nalazi razglednica sa porukom svojoj kćerki (koju neću otkrivati).

Ne verujem da će film doživeti posebnu popularnost jer se radi malom, tihom, intimnom i refleksivnom filmu kojem je u fokusu odnos otac-kći. 

Preporučujem onima koji vole drame koje obrađuju dinamike porodičnih odnosa.
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2023 u 12:03
p.s.

još jednom pohvala Dartanjanu za prevod. 
Svaka čast, još jedan prirodan, neusiljen a precizan prevod. 
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2023 u 14:58
Ok film
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2023 u 18:20
Uz dužno poštovanje autorima filma i publici kojoj se to dopada, ali za mene je ovo baš promašaj. Neka bude da ne leži mom senzibilitetu, ali imam osećaj da bih se jednako zabavio da sam gledao kućni video bilo koga od nas ko je nekada otišao na letovanje i snimao okolo sve što mu padne na pamet. Pride mi ni Mescal baš nešto nije simpatičan, pa eto recepta za žal zbog uludo utrošenog vremena. Srećom, brzo će u zaborav.
Na vrh
canijel View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj canijel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Svibanj/May.2023 u 22:11
Vidim i poentu, i razumijem film u potpunosti, ali mi nije legao. Neke stvari iako su dobre kao ideja ne mora značiti da će biti dobro predstavljene. Da li bi nekom bilo zanimljivo gledati 2 sata moje kucne snimke kao mali u Opatiji? Vjerovatno ne. To što je kraj okej i ima finu poruku ne znači da trebam zaboraviti proslih sat i 20. Pretpostavljam da treba izazvati taj nostalgični osjećaj u nama, i jeste, prvih 3 minute i dalje ništa. Opet kazem mozda sam samo ja u pitanju, vidim da hvale svi film. Uvijek pohvale za Mescala, volim ga vidjeti u bilo čemu, i ovdje je odličan, kao i mala curica, ali fabula nula, 3/10
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.