| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Postman Always Rings Twice (1946) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
A2D2
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Lonesome Cowboy Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Mostar Status: Offline Points: 4209 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Postman Always Rings Twice (1946)Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2013 u 14:17 |
|
The Postman Always Rings Twice (1946)
![]() Link USA (MGM), 113 min, B&W crime, drama, film noir Jezik: engleski Režija: Tay Garnett Scenario: Harry Ruskin po romanu James M. Caina Uloge: Lana Turner, John Garfield, Cecil Kallaway, Hume Cronyn Ocjena na imdb: 7,6/10 Sinopsis Roman 'Poštar uvijek zvoni dvaput' jednog od glavnih predstavnika tzv. tvrdokuhane kriminalističke proze, Jamesa M. Caina, doživio je nekoliko filmskih prilagodbi. Prvu je 1939. napravio Francuz Pierre Chenal pod naslovom 'Le dernier tournament', potom je 1943. slavni Luchino Visconti debitirao drugom verzijom nazvanom 'Opsesija' (1946) te je napokon i Hollywood realizirao svoju inačicu pod originalnim naslovom koja je 1981 dobila istoimeni remake sa Jack Nicholsonom i Jessicom Lange. Radnja filma odvija se za vrijeme velike depresije. Stariji muškarac oženjen je prelijepom mladom ženom koja je sve samo ne sretna u braku. Zajedno vode kafić pored ceste, u kojem zapošljavaju novopridošlu lutalicu Franka Chambersa. Frank dolazi kao melem na ranu nezadovoljnoj Cloe koja bezvoljno ubija dane životareći. Cloe i Frank ubrzo počinju strastvenu vezu te se Cloe vraća volja za životom. U strahu da ga ne izgubi, odlučuje učiniti sve ne bi li se riješila supruga i započela novi život. To uključuje i ubojstvo. Lana Turner nikada nije izgledala privlačnija, a uski kadrovi Taya Garnetta naglašavaju zatvorenost fatalnih ljubavnika dok je mračna i tmurna mizancena savršena podloga za njihovu mračnu priču. Priča ispričana u flashbacku odgovara sveprisutnom pesimizmu film noira, za koji je to jedan od zasluženo slavnih primjera Trailer Izvor teksta: Filmski net, max tv, 1001 film koji morate pogledati |
|
|
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2023 u 11:17 |
|
Ovo je verujem druga od tri verzije adaptacije romana James
M. Caina, meni je draža ona sa Jack Nicholsonom i Jessicom Lange, a da sam
gledao Viscontijevu, verovatno bi mi i to leglo...no baš volim i ovaj film, igrom
slučaja sam gledao prvo njega. Smetalo mi je uvek nešto nelogičnosti i
naivnosti ali je i dalje ovo jedan od meni dražih noir filmova. Slab sam na
ambijent i samo doba ove priče, i naravno na, za to vreme, neopisivo seksEpilnu
Lanu Turner, dok sam temu uvek voleo. Za razliku od većine ljubavi u noir
filmovima...u Poštaru oni se zbilja vole i valjda je to glavni razlog
toga zašto mi je ovaj filmić oduvek i bio poseban, uprkos
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |