| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Szegenylegenyek Aka The Round-Up (1966) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Szegenylegenyek Aka The Round-Up (1966)Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2014 u 15:29 |
|
Szegenylegenyek (1966) * The Round-Up * ![]() IMDb Režija: Miklós Jancsó Scenarij: Gyula Hernádi Žanr: Drama Jezik: Mađarski Država: Mađarska Trajanje: 95 min János Görbe ... Gajdar János Zoltán Latinovits ... Veszelka Imre Tibor Molnár ... Kabai Gábor Agárdi ... Torma András Kozák ... Ifj. Kabai Béla Barsi ... Foglár József Madaras ... Magyardolmányos János Koltai ... Varjú Béla István Avar ... Vallató I Lajos Öze ... Vallató II Film je snimljen prema istinitom događaju. Prikaz hapšenja i likvidacije nekadašnjih Kossuthovih sljedbenika 1848. godine koje je policija uhapsila i podvrgla gotovo ritualnoj psihičkoj torturi. Snage Austrougarskog carstva okupile su grupu seljaka i kroz ritualni proces ispitivanja, mučenja i pogubljenja, pokušavale da istrijebe partizane koji su učestvovali u mađarskoj pobuni protiv Habsburške vladavine, 1848. godine. Film je snimljen u maniri dokumentarca i postigao je veliki međunarodni uspjeh, te je po riječima mađarskog režisera Zoltana Fabrija, ovaj fim možda 'najbolji mađarski film ikada snimljen'. NAGRADE: 1966 - Cannes Film Festival Miklós Jancsó, nominacija nagrade Zlatna Palma Prevod je uradio: sonofson TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |