| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Roozi Ke Zan Shodam Aka The Day I Became A Woman (2000) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Roozi Ke Zan Shodam Aka The Day I Became A Woman (2000)Objavljeno: 12.Kolovoz/Aug.2015 u 13:48 |
![]() Režija: Marzieh Makhmalbaf Scenario: Marzieh Makhmalbaf Žanr: Komedija, Drama Jezik: Farsi Država: Iran Trajanje: 78 min Uloge: Fatemeh Cherag Akhar ... Hava Hassan Nebhan ... Hassan Shahr Banou Sisizadeh ... Mother Ameneh Passand ... Grandmother Shabnam Toloui ... Ahoo Radnja filma: Film se sastoji od tri međusobno povezane vinjete koje prikazuju žene u tri faze života u Iranu. Prvi deo se fokusira na mladu devojčicu na njen deveti rođendan, kada joj je rečeno da više ne može da se igra sa dečakom s kojim se igrala samo dan pre jer je sada žena. Viđeno iz perspektive 9-godišnje devojčice koja se ne oseća i ne zna na šta se reč "žena" odnosi, vidimo kako poražavajuće to utiče i na devojčicu i na dečaka sa kojim je bila prijatelj. Drugi deo je o mladoj ženi koja odlučuje da uđe u biciklističku trku protiv želje njenog supruga. U početku muž a onda i sve veći broj ljudi iz njenog sela jašu pored nje na konjima da je ubede da se vrati kući. Trka počinje da simbolizuje slobodu koju ona očajnički želi od ograničenja koja su joj nametnuta. Konačno, treći deo nam pokazuje staricu koji je došla do nekog novca i može da radi s njim šta hoće. Način na koji odluči da koristi ovu slobodu, međutim, tera nas da posumnjamo u njenu stvarnu slobodu. ![]() Preveo: drvebra ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Kolovoz/Aug.2015 u 21:28 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |