Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rain Man (1988)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Rain Man (1988)

Rain Man

Rain Man (1988)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Kišni čovjek

Godina:

1988

Žanr:

drama

Trajanje:

133 min

Režija:

Barry Levinson

Scenarij:

Ron Bass
, Barry Morrow

Glavne uloge:

Tom Cruise
  >  Charlie Babbitt
Dustin Hoffman
  >  Raymond Babbitt
Valeria Golino
  >  Susanna
Bonnie Hunt
  >  Sally Dibbs
Andrew Dougherty
  >  Farm House Kid
Dolan Dougherty
  >  Farm House Kid
John-Michael Dougherty
  >  Farm House Kid
Marshall Dougherty
  >  Farm House Kid
Patrick Dougherty
  >  Farm House Kid
Peter Dougherty
  >  Farm House Kid
Beth Grant
  >  Mother at Farm House
Lucinda Jenney
  >  Iris
Loretta Wendt Jolivette
  >  Dr. Bruner's Secretary
Gerald R. Molen
  >  Dr. Bruner
Jack Murdock
  >  John Mooney
Michael D. Roberts
  >  Vern
Kim Robillard
  >  Small Town Doctor
Ralph Seymour
  >  Lenny

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Rain Man (1988)
    Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2011 u 17:16

Rain Man (1988)

Žanr
:
Drama

Režija: Barry Levinson

Jezik: Engleski, Italijanski

Uloge: Dustin Hoffman, Tom Cruise, Valeria Golino, Michael D. Roberts

Trajanje: 133 min

Kada mu umre otac, s kojim se nikada nije slagao, Čarli (Tom Kruz) sa svojom devojkom Suzan (Valerija Golino) odlazi na sahranu. Tamo saznaje da mu je otac u nasledstvo ostavio samo automobil i grm ruža, dok je tri miliona dolara ostavio udruženju Cicinnati Trust.

Istražujući zašto je otac doneo takvu odluku, sazna da ima brata koji živi u ustanovi za psihički poremećene osobe. Rejmond (Dastin Hofman) je autističan, čita, fotografski pamti, pogotovo brojeve, međutim, ne povezuje činjenice.

Kako bi se bolje upoznao s bratom koga praktično prvi put vidi, a i kako bi se domogao tri miliona dolara, Čarli povede Rejmonda sa sobom.

Ispočetka je grub prema Rejmondu i nema strpljenja, dok Suzan pokušava da ga urazumi. Rejmond se boji aviona, pa prema Los Anđelesu gde Čarli živi putuju autom.

Čarlijeva namera je da uz pomoć advokata dobije starateljstvo nad Rejmondom i tako se domogne nasledstva, međutim, putujući čarli malo po malo počne da ima više osećaja i strpljenja za svoga brata. Kako mu je kompanija zapala u dugove, on se s Rejmondom zaputi u Las Vegas...

Režiju filma (Rain Man, 1988) potpisuje Beri Levinson.

Izvor: http://www.rts.rs

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0095953/

TITLOVI

Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2023 u 18:54
Reprizirali smo. Opet je suprugu i mene oduševio.

Ažurirao AlexDeLarge - 08.Sijecanj/Jan.2023 u 22:16
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2024 u 20:29
Koliko sam predrasuda imao u vezi sa ovim filmom, a nemam pojma zbog čega.
Da li zbog Dastina, Toma, teme filma, ne znam tačno.
Izbegavao sam ga svih ovih godina, a imao sam u planu da ga gledam u prethodnih desetak godina, i to sam sinoć uradio.
Mogu napisati da sam imao pogrešno mišljenje što se tiče ovog filma, prosto nisam mogao da verujem zašto sam ga zaobilazio i zašto ga ranije nisam hteo gledati???

Uf, još sam pod utiskom.
Ne znam kome je bilo teže kada se snimao film, da li Dastinu ili Tomu, koliko su živaca i strpljenja imali da snime ovakav dobar film. Kako je bilo tek reditelju i ostalim saradnicima, možemo samo da pretpostavimo.
Nervirao sam se zajedno sa Tomom, saosećao sam sa Dastinom, bio na ivici suza kada je Tom otkrio ko je Rain Man iz njegovog detinjstva, uživao u odličnom saundtreku, vrlo dobar scenario koji drži pažnju, odlična gluma Dastina, i svima bih ga preporučio da gledaju ako još uvek nisu.
Teška tema, drametina u svakom smislu, ali sa dozom humora, razumevanja, empatije, ljudskosti, pa svi smo ljudi forgadsejk!

Pozdrav i svako dobro!

deki

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2024 u 22:53
Tomu. Jer ovo nije bilo u scenariju.

Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2025 u 23:45
Ponovo sam odgledao ovaj odlican filn. Pohvala za reziju, Barry Levinson i naravno za tandem legendarni Dusstin Hoffman koji je glumcina i ok Tom Cruise. Muzika takodje dobra. Film je iz 1998. Slavna vremena i za kinematografiju a i za sve ostalo. Nisam nostalgican ali nekako je pre bilo sve bolje
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2025 u 13:32
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.