| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Niki Ardelean, Colonel În Rezerva Aka Niki Et Flo (2003) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
kvrle
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Moderator
Pridružen: 25.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1711 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Niki Ardelean, Colonel În Rezerva Aka Niki Et Flo (2003)Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2014 u 10:29 |
|
Niki Ardelean, colonel în rezerva (2003) aka Niki et Flo (eng Niki and Flo) ![]()
Victor Rebengiuc...................Niki Ardelean Razvan Vasilescu..................Florian (Flo) Tufaru Coca Bloos...........................Poucha Ardelean Mihaela Caracas...................Doina Tufaru Serban Pavlu........................Eugen Tufaru Dorina Chiriac.......................Angela Tufaru Marius Galea.........................Mihai Ardelean Andreea Bibiri.......................Irina Ardelean Constantin Ghenescu.............Irina's father Aristita Diamandi...................Irina's mother Alexandru Bindea..................Irina's brother Raluca Penu..........................Irina's sister Glavni junak filma je penzionisani pukovnik rumunske vojske Nikolae Ardelean u periodu tranzicije zemlje iz komunizma u demokratiju. Kao većina starijih ljudi tokom tog vremena, Niki gubi dosta od svog pređašnjeg položaja u društvu i materijalne situacije, a suviše je star da bi se prilagodio i krenuo sve da gradi ispočetka. Kao poslednje utočište ostaje mu porodica, ali i ona počinje da se urušava pod pritiskom vremena. Sin mu gine u besmislenoj kućnoj nesreći, kada ga ubije struja prilikom pokušaja zamene osigurač, a jedino dete koje mu ostaje, tek udata ćerka Anđela, s mužem odlazi u Ameriku trbuhom za kruhom. Kontrolu nad njegovim životom, čini se, preuzima njegov prijatelj Florijan, Anđelin svekar, vešt i napadan čovek, koji ga polako lišava ne samo naklonosti deteta, već i ličnog ponosa i ljudskog dostojanstva. Nasilan kraj je neočekivan, iako tipičan za Pintilijeve filmove, mada sve što se dešava tokom filma logično vodi ka takvom završetku. Ažurirao kvrle - 09.Listopad/Oct.2014 u 08:45 |
|
It's better to burn out, than to fade away!
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2014 u 19:52 |
|
Hvala kvrle ![]() |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |