| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Les Saveurs Du Palais Aka Haute Cuisine (2012) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Les Saveurs Du Palais Aka Haute Cuisine (2012)Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2013 u 17:55 |
|
Les Saveurs Du Palais (2012) * Haute Cuisine * ![]() IMDb Režija: Christian Vincent Scenarij: Christian Vincent, Etienne Comar, prema priči Daniele Mazet-Delpeuch Žanr: Biografski, Komedija Država: Francuska Jezik: Francuski Trajanje: 95 min Catherine Frot ... Hortense Laborie Arthur Dupont ... Nicolas Bauvois Jean d'Ormesson ... Le Président Hippolyte Girardot ... David Azoulay Jean-Marc Roulot ... Jean-Marc Luchet Philippe Uchan ... Coche-Dury Laurent Poitrenaux ... Jean-Michel Salomé Hervé Pierre ... Perrieres (as Hervé Pierre sociétaire de la Comédie Française) Brice Fournier ... Pascal Lepiq Roch Leibovici ... Olivier Moncoulon Thomas Chabrol ... Le directeur de cabinet du préfet Film je snimljen po istinitoj priči kuharice Daniele Delpeuch i o tome kako je François Mitterrand uzburkao dvor kada ju je zaposio kao svoju osobnu kuharicu, iako je protokol zahtjevao da se o njegovoj ishrani brinu ljudi koji su već dugi niz godina zaposleni u palati. Nakon što je ponovo izabran za predsjednika 1988 g. izdao je naređenje: "Hoću ženu iz naroda u svojoj kuhinji!" Izbor je pao na preduzimljivu samouku kuvaricu Danijel, sa francuskog sela, koja se je na novom poslu srela sa raznim iskušenjima, uključujući i povređenu sujetu kuhara koji su kuhali za najveće francuske zvaničnike. Ipak, zahvaljujući svom šarmu, uspijela je savladati sve poteškoće. Prevod je uradio DANIJEL 555 TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |