Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - La Vénus a la fourrure aka Venus in Fur (2013)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

La Vénus a la fourrure aka Venus in Fur (2013)

La Vénus à la fourrure

La Vénus à la fourrure (2013)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Venera u krznu

Godina:

2013

Žanr:

drama

Trajanje:

96 min

Režija:

Roman Polanski

Scenarij:

Roman Polanski
, David Ives
, Leopold von Sacher-Masoch

Glavne uloge:

Mathieu Amalric
  >  Thomas
Emmanuelle Seigner
  >  Vanda

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: La Vénus a la fourrure aka Venus in Fur (2013)
    Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2014 u 15:42

La Vénus a la fourrure (2013)

* Venus in Fur *

IMDb

Režija: Roman Polanski
Scenarij: Roman Polanski, David Ives
Žanr: Drama
Jezik: Francuski, Njemački
Država: Francuska, Poljska
Trajanje: 96 min

Emmanuelle Seigner    ...     Vanda
Mathieu Amalric    ...     Thomas

Film je snimljen prema kazališnom djelu autora David Ives, koji je inspiriran kultnim
erotskim romanom 'Venus im Pelz' autora Leopolda von Sacher-Masocha.

Glumica Vanda trudi se ubjediti režisera novog kazališnog djela, Thomasa, da je baš ona
idealna za ulogu u kojoj treba glumiti ženu u odnosu sa muškarcem mora dominirati i
tretirati ga kao svog roba. Na početku Thomas sumnja u njen talenat ali vremenom kada
vidi na šta je sve spremna da dobije ulogu, počinje se sve više biti opsjednut njome.

NAGRADE
:
Film je dobitnik 2 nagrade i 8 nominacija

Prevod je uradio: geronimo45

TITL

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2018 u 00:42

Ovo je daleko od najboljeg Polanskog kojem nije prvi put da adaptira neku pozorišnu predstavu. Prvi pokušaj (Smrt i devojka) je bio pun pogodak, Carnage je bio promešaj a ovo je ipak nešto više od zlatne sredine. Zato je zaslužan bračni par Polanski koji je (nadam se da ovo nisu prizori iz njhovog bračnog života) dao svoju verziju onoga što se naziva borbom polova.

Isplati se videti ovaj film ne toliko zbog Polanskog, koji me je opet oduševio svojom režijom, koliko zbog njrgove supruge čije su transformacije u filmu nezaboravne.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,277 sekundi.