| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
L.A. Confidential (1997) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
jafforidza
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Moderator
YT insider Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2009 Status: Offline Points: 3249 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: L.A. Confidential (1997)Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2010 u 03:03 |
|
L.A. Confidential (1997) IMDB TITLOVI ![]() Žanr: akcioni triler Trajanje: 138 min Režija: Curtis Hanson Uloge: Kevin Spacey ... Jack Vincennes Russell Crowe ... Bud White Guy Pearce ... Ed Exley James Cromwell ... Dudley Smith Kim Basinger ... Lynn Bracken Poverljivo iz L.A. je uzbudljiva priča o korumpiranoj policiji I holivudskom glamuru. Tri potpuno različita policajca tragaju za istinom, svaki na svoj način. Ed Eksli zlatni dečko policije spreman je na sve kako bi napredovao, osim na vlastitu prodaju. Bad Vajt spreman je da zaobidje pravila zbog pravde, ali retko uspeva da kontroliše svoju nasilnu prirodu. Džek Vinsens je u potrazi za slavnima i lakom zaradom, sve dok ga savest ne natera da se pridruži Eksliju i Vajtu u otkrivanju pravog lica mračnog sveta Los Andjelesa. Njih trojica uz prostitutku, misterioznog milionera, novinara tabloida, načelnika policije vode vas kroz napetu i zamršenu priču punu misterije, ambicije, romantike i humora. Ažurirao jafforidza - 06.Lipanj/Jun.2017 u 23:51 |
|
|
I hope for nothing, I fear nothing, I am free.
|
|
![]() |
|
xyd
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2010 u 13:53 |
|
opasan film!
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=QMBZDwf9dok
http://www.erepublik.com/en/referrer/xyyd |
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2017 u 14:33 |
|
Odličan film. Klasika i filmska lektira. Lična ocena: 7,2. Lična ocena knjige: 10,00 Preporuka!
* ko je odgledao film obavezno treba da pročita roman jer je 100X jači, detaljniji, bolji. Ko je već pročitao roman ne mora da se gleda i da se nervira koliko su izmenili i skratili ovaj odličan roman. Pročitao sam roman i garantujem da spada u remek dela krimi romana, višedimenzionalan, dubinski, surovo realan, nešto što je i bilo i jeste i biće uvek u policijskoj delatnosti, posebno na Zapadu. Čast svetlim izuzecima. ![]() |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2025 u 22:34 |
|
Ako neko poznaje noir, pa i stari L.A. (gledah nešto noir filmova sa njegovim audio komentarom), to je James Ellroy, dok je ovaj film njegova posveta noiru i Los Angelesu.
...ubistva, zataškavanja, prostitucija, reket, narkotici, femme fatale, istrage, obračuni, obrti, izdaje, udruživanje i kao nigde pre detaljno i uzbudljivo prikazan unutrašni svet policije, sa intimne, lične i svake druge strane, dok je ovo i priča o čitavoj epohi, oda samom gradu, bez ulepšavanja. Iako je za mene ovo ultimativni pandurski krimić, kao i neo noir, L.A. Confidential ujedno i prevazilazi svoje žanrovske okvire bivajući istinskim remek delom, nezaobilazan film. Moglo bi se o njemu pisati danima, no jednostavno ga gledajte, a kada ga pogledate, gledajte ga opet. 😂 |
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2381 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2026 u 18:22 |
|
Opet, uvek i zauvek, ne zna se da li je bolja gluma ili priča.
|
|
![]() |
|
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2026 u 23:33 |
|
Uhh, ovo sam davno gledao i znam da me nije oduševio uopšte. Ne znam danas kako bih reagovao, ali nemam neku želju da ga opet gledam. mada, nikad se ne zna. Ima priču, ima glumu, ima brutalnu glumačku postavu (osim Kim Besindžer), ima sve, ali fali tu nešto da bi bio pravi uzbudljivi neo noire. Koliko samo ima perfektnih noire filmova iz 30ih, 40ih, 50ih, koji nikad nijesu dobili zasluženu slavu, a recimo za ovaj su druga dimenzija. Ovaj je čak bio nominovan 1998. za oskara, ali hvala Bogu da je u konkurenciji bio Titanik.
|
|
![]() |
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1622 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2026 u 00:19 |
Hahahaaa... ![]() Kim Besindžer je baš za L.A.Confidential dobila Oskar, stvarno je loša glumica. Aj sad ti uzmi opet da pogledaš ovaj film pa onda napiši malo kvalitetniji komentar.
|
|
![]() |
|
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2026 u 23:35 |
|
Nijesam rekao da je loša glumica. Može da dobije i Nobela,ali meni je uništila film. Jedini film u kom sam mogao da je svarim je 'Devet i po neđelja' i 'Cellular'. Ali odgledaću film opet, svakako, jer gledao sam ga kao klinac, pa sad možda steknem drugačiji utisak.
|
|
![]() |
|
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Sijecanj/Jan.2026 u 03:45 |
|
Upravo sam ga odgledao ponovo. Gospodo, dozvolite mi prvo da uhvatim vazduh, a onda da iskažem svoje najdublje izvinjenje cijeloj ekipi koja je radila na filmu. Čovjek sam da priznam svoje greške, a takav sam oduvijek bio.
'L.A Confidential' je jedan takav spektakl, takva remekčurda, takvo umjetničko djelo... da ja prosto ne mogu do daha da dođem. Bukvalno sam se u jednom trenutku uhvatio za usta, tokom jedne presudne scene (neću da kažem koje, da ne bih spojlovao onima koji tek treba da gledaju) i rekao sam naglas, ''majko moja kakav film...kuku kakav film''. Ovo su bile moje riječi izgovorene pola sata prije pisanja ovog komentara. E sad, u moju odbranu, ja sam ovo prvi put gledao kao klinac, koji u to vrijeme još uvijek nije poznavao istoriju Holivuda i noire žanra. Ne znam ni da li sam bio u pubertetu tada. Eto šta znači gledanje u djetinjstvu i gledanje u zrelijim godinama. Znate, postoje i mnogi filmovi nam se manje dopadnu kao odraslima, u odnosu na prvo gledanje tokom djetinjstva. Ovo je neo - noire, ali baš onaj ekstra top giga klase. Pravi oskarovski. Jedan od najboljih filmova u istoriji. Vjerujte mi da bih sad opet mogao da ga odgledam i opet bih uživao. Hvala što ste me iskritikovali i motivisali da odgledam opet. Zahvaljujući tome, ja sam proveo više od dva sata uživajući, ne pomjerajući pogled s ekrana. Majko moja haha, kakva filmčurda. Eh da, što se Besindžerove tiče, recimo to ovako. Moje mišljenje je ostalo nepromijenjeno. Poštujem ja njene glumačke sposobnosti, niko ne spori da je svjetska legenda, maestralan talenat, ali oskar za ovu ulogu... Ne znam baš. Glorija Stjuart sa 150 godina je u tom trenutku zaslužila više tog oskara za sporednu ulogu od Kim, ali dobro.
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Sijecanj/Jan.2026 u 20:28 |
|
Šteta je što je Laguna prestala da doštampava pomenuti Elrojev roman. Za sada ću morati da se zadovoljim sa filmom kojeg sam odavno odgledao.
|
|
![]() |
|
MarkoMarkc
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2026 u 18:10 |
|
Odlican film, gledao sam ga vise puta
|
|
![]() |
|
Strazar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 17.Travanj/Apr.2026 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 38 |
Opcije posta
Thanks(3)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2026 u 02:12 |
|
Vrhunski triler sa brutalno dobrom atmosferom, dobrim zapletom i fenomenalnom glumom koja drzi paznju od pocetka do kraja.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |