| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Korol Lir Aka King Lear (1971) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Korol Lir Aka King Lear (1971)Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2013 u 22:29 |
|
Korol Lir (1971) * King Lear * ![]() IMDb Režija: Grigori Kozintsev, Iosif Shapiro Scenarij: Grigori Kozintsev, prema prevodu Borisa Pasternaka iz 1949 drame 'King Lear ' Williama Shakespearea Žanr: Drama Jezik: Ruski Država: Sovjetski Savez Trajanje: 139 min Jüri Järvet ... King Lear (as Yuri Yarvet) Elza Radzina ... Goneril (as E. Radzina) Galina Volchek ... Regan (as G. Volchek) Valentina Shendrikova ... Cordelia (as V. Shendrikova) Oleg Dal ... Fool (as O. Dal) Karlis Sebris ... Gloster (as K. Sebris) Leonhard Merzin ... Edgar (as L. Merzin) Regimantas Adomaitis ... Edmund (as R. Adomaytis) Vladimir Yemelyanov ... Kent (as V. Yemelyanov) Aleksandr Vokach ... Cornwall (as A. Vokach) Donatas Banionis ... Albany (as D. Banionis) Aleksey Petrenko ... Oswald (as A. Petrenko) Ruska adaptacija jedne od najpoznatijih tragedija Williama Shakespearea Kralj Lear, star i umoran, treba podijeliti svoje kraljevstvo između tri kćeri: Goneril, Regan i Cordelije. Uslov za podjelu je njihov govor sa kojim će pokazati koliko ga vole. Jedina neudana sestra, Cordelija koja je i najmlađa, odbije laskati i zato je otac otjera sa dvora. King Lear podijeli zemlju između Goberil i Regan koje ga ne vole, već žele njegovu moć. Prevod je postavio G.W.T.W TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |