| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Infancia clandestina (2011) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Infancia clandestina (2011)Objavljeno: 13.Srpanj/Jul.2013 u 01:18 |
|
Infancia clandestina (2011) * Clandestine Childhood* ![]() IMDb Režija: Benjamín Ávila Scenarij: Benjamín Ávila, Marcelo Müller Žanr: Drama, Istorijski Jezik: Španski, Portugalski Država: Argentina, Španija, Brazil Trajanje: 112 min Natalia Oreiro ... Cristina alias Charo Ernesto Alterio ... Uncle Beto César Troncoso ... Horacio alias Daniel Cristina Banegas ... Grandmother Amalia Teo Gutiérrez Moreno ... Juan alias Ernesto Estrada Mayana Neiva ... Carmen Douglas Simon ... Gregorio Violeta Palukas ... María Candelaria Irigoyen ... Victoria Lucas García ... Felipe Lucas Zenone ... Esteban Dylan Ezequiel Rodríguez ... Sergio Rodrigo Romero Odriozola ... Claudio Florencia Camila Pagliaroli ... Natalia Catalina Schneider ... Paola Bračni par Montoneros i njihovo dvoje djece žive na Kubi. Uz pomoć svog ujaka Beta dobiju novi falsifikovan identitet i vrate se u Argentinu. Film je snimljen sa tačke gledišta Juana, jednog od dvoje djece koji se kao i njegovi bližnji, mama, tata i omiljeni ujak Beto, izvan kuće predstavlja kao neko drugi. U školi ga poznaju kao Ernesta i kada sretne Mariju, koja ima samo jedno ime, prilično je zbunjen. Film 'Infancia clandestina' je zasnovan na stvarnim događajima u Argentini 1979 godine. Radnja filma je smještena u periodu Hladnog rata kojeg u Argentini zovu Prljavi rat. NAGRADE: 16 nagrada i 21 nominacija Argentinski kandidat za Oskara 2013. godine. Prevod je najavila VBojana |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Lepi Dzoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Srpanj/Jul.2013 u 08:58 |
|
Čak i da je film ništa posebno, Natalia Oreiro je dovoljan razlog da se film pogleda.
![]() |
|
![]() |
|
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2013 u 13:25 |
|
Film je, zapravo, zasnovan detinjstvu samog reditelja i scenariste, iako su pojedini elementi izmenjeni u odnosu na stvarne događaje. Behhamin Avila je želeo da priču o borcima protiv diktature ispriča iz drugačijeg ugla od uobičajenog - iz ugla dečaka koji je, hteo ne hteo, morao da vodi dvostruki život. Film nam, takođe, omogućava da zavirimo u svakodnevnicu takvih porodica, koja nije stalno bila ispunjena strahom i nasiljem, već je bila protkana i smehom, ljubavlju i prijateljstvom.
Prevod možete preuzeti ovde. |
|
![]() |
|
yolix83
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2013 u 13:53 |
|
Pogledao ga prije nekih 2 mjeseca sa nekim mrljavim engleskim titlom, bez nekih velikih očekivanja, ugodno me je iznenadio. Solidan filmić, vrijedi pogledat...
|
|
![]() |
|
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
jedan fašista manje Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 1908 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2013 u 19:47 |
|
Prilično je tendenciozan.
Zarad čega žrtvovati detinjstvo svog deteta, nije li to prevelika (i nepotrebna) žrtva? Malo kao da im je neko diktirao iz kojeg će ugla gledati, namenski film. |
|
![]() |
|
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2013 u 21:11 |
|
Da je film radio neko ko nije bio u čitavoj priči, pa i da se kaže da je namenski. Moj lični utisak je da film prikazuje izmešana osećanja Benhamina Avile: ponos što mu je majka bila deo tog pokreta, žaljenje za svim izgubljenim životima, ali i frustriranost zbog toga što je nevoljno bio uvučen u sve to, i to kao dete.
|
|
![]() |
|
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
jedan fašista manje Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 1908 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2013 u 21:50 |
|
Ne slažemo se ali ja pogledam sve što je na španskom, čak i smeće, jednostavno volim.
|
|
![]() |
|
yolix83
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Srpanj/Jul.2013 u 00:22 |
|
Onda je svaki film namjenski jer svaki odražava nečije stavove.
|
|
![]() |
|
soskic71
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 14.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: TvojTjub Status: Online Points: 661 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Srpanj/Jul.2013 u 00:55 |
|
Znam da serijal filmova "Roki" ne održava nikakve stavove. Ali baš nikakve.
|
|
![]() |
|
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Srpanj/Jul.2013 u 19:11 |
Nemaš pravo, odnosno ne možeš to reći a priori nego od slučaja do slučaja. Koliko god priča bila autobiografska, ja u filmu Infancia clandestina njušim lošu nameru.. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |