| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Higanbana Aka Equinox Flower (1958) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Higanbana Aka Equinox Flower (1958)Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2014 u 00:54 |
|
Higanbana (1958) * Equinox Flower * ![]() IMDb Režija: Yasujirô Ozu Scenarij: Kôgo Noda, Yasujirô Ozu Žanr: Komedija, Drama Jezik: Japanski Država: Japan Trajanje: 118 min Shin Saburi ... Wataru Hirayama Kinuyo Tanaka ... Kiyoko Hirayama Ineko Arima ... Setsuko Hirayama Yoshiko Kuga ... Fumiko Mikami Keiji Sada ... Masahiko Taniguchi Teiji Takahashi ... Shotaru Kondo Miyuki Kuwano ... Hisako Hirayama Chishu Ryu ... Shukichi Mikami Chieko Naniwa ... Hatsu Sasaki Fujiko Yamamoto ... Yukiko Sasaki 'Equinox Flower' je prvi Ozujev film u boji. Mlada djevojka se je impulsivno odlučila udati, ali se njen otac ne slaže s njenim izborom. On očekuje da će ona tražiti njegovu dozvolu, pa čak i sačekati da joj nađe muža kao što to obiteljska i kulturna tradicija nalažu. Ali, ovo je 1950 g. i djevojka nastavlja sa svojim izborom, što kod oca koji nije bio konsultovan pokrene cijelu skalu emocija. NAGRADE: 1958 - Blue Ribbon Awards Fujiko Yamamoto, dobitnica nagrade za najbolju glumicu 1959 - Mainichi Film Concours Yoshisaburô Senoo, dobitnik nagrade za najbolji zvuk Prevod je uradio: PinkFloyd62 TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |