| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Man Of A Thousand Faces (1957) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Man Of A Thousand Faces (1957)Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2013 u 12:55 |
|
Man Of A Thousand Faces (1957) ![]() IMDb Režija: Joseph Pevney Scenarij: Ralph Wheelwright, R. Wright Campbell Žanr: Biografski, Drama Jezik: Engleski, Američki jezik znakova, Kineski Država: USA Trajanje: 122 min James Cagney ... Lon Chaney Dorothy Malone ... Cleva Creighton Chaney Jane Greer ... Hazel Bennet Chaney Marjorie Rambeau ... Gert Jim Backus ... Clarence Locan Robert Evans ... Irving Thalberg (as Robert J. Evans) Celia Lovsky ... Mrs. Chaney Jeanne Cagney ... Carrie Chaney Jack Albertson ... Dr. J. Wilson Shields Roger Smith ... Creighton Chaney at 21 Robert Lyden ... Creighton Chaney at 13 Rickie Sorensen ... Creighton Chaney at 8 Dennis Rush ... Creighton Chaney at 4 Nolan Leary ... Pa Chaney Simon Scott ... Carl Hastings Clarence Kolb ... Clarence Kolb Danny Beck ... Max Dill Philip Van Zandt ... George Loane Tucker U drami Josepha Pevneya, James Cagney glumi ikonu horor filma Lona Chaneya. Chaney, dijete dvoje gluvih ljudi, doživljava uspeh u vodvilju, kao žongler i pantomimičar. Zaljubljuje se u svoju asistentkinju Clevu (Doroti Malon) s kojom se oženi. Međutim, kad sazna da su njegovi roditelji gluvonijemi, Cleva počinje da osjeća odvratnost prema njemu. Kada rodi sina, ona odbija čak i da ga pogleda jer je uverena da je dijete gluvo. Iako joj muž dokazuje da to nije tačno, ona napušta i njega i sina. Pošto ga Chaney ne može izdržavati, dijete biva poslato u dom, a Chaney odlazi u Holivud, gdje prihvati sve ponuđene uloge kako bi povratio sina. Zahvaljujući svom talentu za prerušavanje, on glumi po nekoliko uloga u istom filmu i postane velika zvezda. NAGRADE: 1958. Academy Awards, USA: Nominacija za najbolji scenarij i priču. Prevod uradio gcrnojacki TITL Ažurirao Kneginja - 27.Sijecanj/Jan.2013 u 12:57 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |