| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Magdalene Sisters (2002) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Magdalene Sisters (2002)Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2012 u 22:20 |
|
The Magdalene Sisters
(Magdalenine sestre) ![]() Žanr: drama Zemlja: Irska Godina : 2002 Režija i scenario: Peter Mullan Uloge: Anne-Marie Duff, Eileen Walsh, Dorothy Duffy,Nora-Jane Noone, Geraldine McEwan, Daniel Costello Film "Magdalenine sestre", britanskog reditelja Pitera Malana, dobitnik glavne nagrade Zlatni lav na 59. medjunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, izazvao je burnu polemiku, jer katolička crkva smatra da je rječ o "žestokoj i uvredljivoj provokaciji", dok reditelj smatra da Crkva treba da traži oproštaj za ono sto je pod njenim okriljem činjeno. Scenario je nastao prema šokantnoj istinitoj priči o hiljadama žena koje su bile oterane iz vlastitih porodica, osuđene od Katoličke crkve, te prognane u posebne samostane Magdaleninih sestara u kojima su, poput robova i zatvorenica, živele i radile pod strogim nadzorom časnih sestara. Premda ih je okolina proglašavala »ludima«, njihov je jedini zločin bio što su bile siročad bez roditelja, žrtve silovanja ili su imale decu izvan braka ili su samo zbog naivnog koketiranja proglašavane moralno opasnima i udaljavane iz svojih sredina. Naime, samostani Marije Magdalene osnovani su u Irskoj u 19. veku s namerom da izdvoje prostitutke i »ludakinje«, a s godinama su pretvoreni u Magdalenine praonice rublja u kojima su devojke mukotrpno radile bez ikakvih prava. Radnja filma događa se u Irskoj 1964., u vreme kada se mlade devojke već počinju oslobađati stega okoline i živeti slobodnije, što je Katolička crkva pokušavala drastično kažnjavati. (Izvor: www.virtualnigrad.com) IMDB TITLOVI |
|
![]() |
|
Rea
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Bobi with boobs Pridružen: 31.Listopad/Oct.2010 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Points: 6051 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2012 u 22:23 |
|
Evo skinut ću i ovo
In the Name of the Father i My Left Foot sam riješila da pogledam, imam ih negdje već skinute. Boga mi, samo zbog tebe, Vojana, kolege srkisa i Robotka sam zavoljela drame ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2012 u 22:30 |
|
Ma, ništa bolje od drame #migavac#
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |