Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam predstavljaju - Ex-Yu filmove i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Neprijatelj (2011)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Neprijatelj (2011)

Neprijatelj

Neprijatelj (2011)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Neprijatelj

Godina:

2011

Žanr:

drama, misterij, triler, ratni

Trajanje:

108 min

Režija:

Dejan Zecevic

Scenarij:

Djordje Milosavljevic
, Dejan Zecevic
, Vladimir Kecmanovic

Glavne uloge:

Ljubomir Bandovic
  >  Sirovina
Vuk Kostic
  >  Caki
Tihomir Stanic
  >  Daba
Slavko Stimac
  >  Vesko
Dragan Marinkovic
  >  Lik
Goran Jokic
  >  Faruk
Dusko Mazalica
  >  Jovica
Aleksandar Stojkovic
  >  Cole
Stevan Medojevic
  >  IFOR Vojnik 3
Vladimir Djordjevic
  >  Sivi
Vladan Cvetkovic
  >  IFOR Komandant
Stefan Bundalo
  >  Guzica
Marija Pikic
  >  Danica
Stephane Monjo
  >  IFOR Vojnik 1
Milorad Vekic
  >  IFOR Vojnik 2

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Neprijatelj (2011)
    Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2011 u 18:50

Žanr: Drama / Triler

Scenario: Đorđe Milosavljević (Apsolutnih sto, 2001.), Dejan Zečević (T.T. Sindrom, 2002.)

Režija: Dejan Zečević (T.T. Sindrom, 2002.)

Glavne uloge: Aleksandar Stojković, Vuk Kostić, Tihomir Stanić, Ljubomir Bandović, Marija Pikić, Slavko Štimac, Dragan Marinković, Goran Jokić

Godina proizvodnje: 2011

Zemlja porekla: Srbija / Bosna i Hercegovina / Hrvatska / Mađarska

Trajanje: 108 min

IMDB
Sinopsis:
1995. Mali inženjerski vod dočekao je Dejtonski mir u planinama, nedaleko od ruševina u borbi uništene lokalne fabrike. Svaki od njih nosi sa sobom mračna sećanja na protekle godine i svaki pokušava da se sa njima nosi na sopstveni način. U takvoj atmosferi, vod u ruševinama fabrike nalazi zazidani podrum - i u njemu čoveka koji mirno sedi za stolom, pored pepeljare pune opušaka, kao da ih je tu čekao. Otvara se "pandorina kutija"...

Izvor: happynovisad.com

Ažurirao icemaher - 05.Travanj/Apr.2011 u 18:51
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2012 u 00:37
Au! Ostadoh bez teksta! Iskreno, očekivao sam još jednu "klasiku" (mada me ime Dejana Zečevića "navodilo" da nije tako) a dobih film posle koga sam, kao što rekoh, ostao bez teksta. Odavno me domaći film nije tako oduševio ("Lepa Sela...", poslednji, koliko se sećam).
Dejan Zečević razvalio režiju!! Scenografija, fotografija i kompletna atmosfera (pogotovu pred kraj filma) za deset Oskara. Od danas drugačije gledam na glumu Tihomir Stanića, pa i Vuka Kostića (ovog drugog ipak ne u tolikoj meri), a jedinu zamerku iznosim na račun Marije Pikić, koja mora da je sestra od tetke Zečeviću, a ona opet blizak rod sa Aleksandrom Stojkovićem. I toliko što se "tehnikalija" tiče.
O samom filmu je teško govoriti jer je scenario savršen i ne dao bog da ga se Amerikanci dočepaju.LOL Prepun metafore i tema za razmišljanja o tome kakvi smo mi ljudi i ko nam je najveći "neprijatelj"...
Naravno, svako od nas bi ovu priču uradio drugačije, promenio ovo, dodao ono... Recimo da bih ja produžio film za još pola sata i ubacio još dijaloga i priče, da kao u sinopisu u postu iznad, upoznamo malo bolje likove.

Prim.aut. žalosno je što onaj filmčić "U zemlji krvi i meda" dobi onoliki medijski prostor i podiže onoliku prašinu a jedno ovakvo, da budem subjektivan, remek delo, prolazi skoro pa nezapaženo. Kapa dole Dejanu Zečeviću za režiju i scenario (kao i Đorđu Milosavljeviću)!!!
Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2012 u 08:58
Sinoć sam pogledao film.
I meni je bio upečatljiv. Dušan Joksimović je ubo pravi izgled "ispranom" fotografijom i uz Nemanju Jovanova je jedini domaći snimatelj koji zapravo zna kako treba da izgledaju savremeni filmovi.
Poređenje s Dragojevićevim filmom se samo nameće, no tamo je data jedna sveobuhvatnija, šira slika sukoba, dok je Neprijatelj skoncentrisan na grupu što nije mana već samo drugačiji pristup.
Nisam se nagledao domaćih filmova, ali mislim da je Neprijatelj prvi koji rat obrađuje u žanrovskom ključu te je samom postavkom gde bi se preplitali ratni i horor film, osveženje na lokalnoj sceni.
Zaplet je kliše, toliko rabljen na filmu, ali ne čudi jer dolazi od Milosavljevića koji godinama (neuspešno) pokušava da primeni formulu američkog filma na domaće okolnosti što je zdrava namera i formula koja bi dovela do stvaranja srpskog mejnstrim filma, jedino što on nije baš najtalentovaniji čovek za taj posao. Slabost scenarija se vidi u nedorađenosti pojedinih likova i nedovoljnoj motivaciji postupaka, pa se čini da je finale zbrzano. Mogu u detalje, ali ne bih da otkrivam ljudima koji još nisu gledali.
Zečević je angažovao lokalne glumce, pa ne bode uši kad govore ijekavicom jer dolazi od ljudi kojima je to maternji dijalekat, a nisu ni potrošeni. Plus Stanićeva dijabolična pojava, plus neiritantni Kostić i Maca.
Naposletku sam bio vrlo zadovoljan viđenim.
Come on, you apes. You want to live forever?
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2012 u 13:12
Originalno postovano od strane ghostwheel ghostwheel piše:

Poređenje s Dragojevićevim filmom se samo nameće, no tamo je data jedna sveobuhvatnija, šira slika sukoba, dok je Neprijatelj skoncentrisan na grupu što nije mana već samo drugačiji pristup.
Ja sam ga poredio samo po ličnom utisku nakon gledanja. Recimo nakon "Parade" sam pomislio: "Uh, ala je kasno a ništa nisam jeo. Hm, picu ili burek, ili možda ćevape...? Ma burek..."

Slabost scenarija se vidi u nedorađenosti pojedinih likova i nedovoljnoj motivaciji postupaka, pa se čini da je finale zbrzano.
ApsoFUCKINlutno!!!Clap

Plus Stanićeva dijabolična pojava, plus neiritantni Kostić i Maca.
Naposletku sam bio vrlo zadovoljan viđenim.

U centar!

Svaka čast kolega na kritici!!!! ClapClapClap
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2012 u 22:37
ova film sam gledao još prošle godine, tačnije, kad je bila premijera, sa sve glumačkom ekipom. Znam da me oduševio i sve to, ali sam zaboravio dosta toga, mogao bi ga opet gledati LOL
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 12:59
Odgledala sam i ja juče, ali ne delim šefov utisak.Unhappy
Moram priznati da sam od prvog kadra bila oduševljena (ShockedClap)(prosto rečeno) izgledom filma (ili što vi kažete - fotografijom, kadrovima, režijom). Mene to retko, veoma retko kad oduševi, ne zato što sam zahtevna, već zato što, uglavnom, na to ni ne obraćam pažnju (može mikrofon slobodno da upada u kadar- meni svejednoLOL), ali u ovom filmu to je ono što me držalo od početka do kraja.

Ono što je meni ostavilo gorak ukus su sami likovi, tj što su rekli šef i ghost - nerazrađenost likova. Jednostavno, nisam ni u jednom momentu uspela da se povežem ni sa jednim od njih, samim tim ni sa pričom, a to je prouzrokovalo da izostane i "utisak" nakon gledanja. Veoma mi je žao zbog toga, jer sam zaista očekivala više.Ouch Šef je kriv - spomenuo je "Lepa sela..." i to je u meni probudilo očekivanje koje u 99% slučajeva ostavim na klaviru na početku gledanja filma.

I da, kao i u "Eternal sunshine..." desio se jedan "kiks" - nešto neophodno za radnju i priču, ali po meni ne pije vodu i posle toga ma koliko i ma šta mi film nudio - izgubio me kao kupca. Zaista ne volim kad mi se to desi, jer je užasno tako gledati filmove i propuštati dobre stvari, ali jbg našla sam kompromis - više se ne svađam sama sa sobom o filmovima LOLLOLLOL

Kao i uvek kod domaćih filmova - preporučujem jer smo svi previše subjektivni i kritični prema našim filmovima, pa se nekome definitivno može dopasti ono što drugima nikako Wink
Ako ništa drugo preporučila bih gledanje zbog izgleda filma Wink
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 13:18
@ Bojana

Planiram da odgledam film i, s obzirom na ton komentara, dobro je što si pomenula da ti je nešto zafalilo, slično kao u "Eternal Sunshine...". Pošto meni u tom filmu AMA BAŠ NIŠTA nije zafalilo, valjda neće ni u ovomeSmile
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 13:32
Eto,LOL minus (moj osećaj) i minus (tvoja očekivanja) mogu da pređu u plus  Wink
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2012 u 00:54

Setio sam se gde sam pročitao da ovaj film liči na "Lepa sela, lepo gore". LOL

Ovo je moje mišljenje o filmu (postovao sam ga u opisi filmova):

Originalno postovano od strane snajp snajp piše:

Neprijatelj (2011)

Odgledah i ja ovaj film. Radnja - pa, ono što je "pisac hteo da kaže" nije izrekao do kraja. Kad bih kompletno opisivao film, opisao bih ga onom čuvenom rečenicom "Zarakijali smo se",  ali u smislu da se poenta filma izgubila "negde uz put". Film, nekad zanimljiv, a na momente izuzetno, ali baš izuzetno dosadan. Gledanje ovog filma me uopšte nije ushitilo, niti uzdiglo, i ovom filmu nedostaje mnogo filmske magije. Mislim da sam negde bio pročitao usporedbu sa filmom "Lepa sela, lepo gore", ali ovaj film tom nije ni blizu. Ne mogu da kažem da sam požalio što sam ga odgledao, ali samo zbog toga što ja inače mislim da filmove treba odgledati, sviđali nam se ili ne. Ipak, nemam nameru nikad više da ga odgledam...

I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2012 u 02:49
Aman ljudi, šta vam je!!!??? Ko je pobogu poredio ovo sa "Selima" i gde ste vi to pročitali u mom postu?
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2012 u 04:51

Originalno postovano od strane darije darije piše:

Aman ljudi, šta vam je!!!??? Ko je pobogu poredio ovo sa "Selima" i gde ste vi to pročitali u mom postu?

Prvi tvoj post u ovoj temi:

Au! Ostadoh bez teksta! Iskreno, očekivao sam još jednu "klasiku" (mada me ime Dejana Zečevića "navodilo" da nije tako) a dobih film posle koga sam, kao što rekoh, ostao bez teksta. Odavno me domaći film nije tako oduševio ("Lepa Sela...", poslednji, koliko se sećam). 

Darije, Darije, Darije ... stigle te godine. LOL LOL LOL

Veliki pozdrav. Snajp

Ažurirao snajp - 13.Ožujak/Mar.2012 u 04:53
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2012 u 08:17
Da, da ali gde ti vidiš POREĐENJE sa filmom!? Slično me je oduševilo i desetak stranih filmova... Nisam Neprijetelja poredio sa Selima već pričao o ličnom utisku. Realno, filmovi jedan sa drugim veze nemaju, osim što ima sličnih uniformi i lokacijski su bliski...
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2012 u 08:52
Izvini Darije, ništa loše, nisam te razumeo - dešava se, to je jedna od mana virtuelne komunikacije. 

Inače, čudi me da te film neprijatelj toliko oduševio, ali to je opet stvar ličnog opredeljenja i utiska prilikom gledanja filma. Meni se događalo da mi se isti film svidi i da kažem "manje svidi", jer utisak ponekad zavisi i od ličnog raspoloženja, ali kao što rekoh - nemam želju da ovaj film opet odgledam nekad u budućnosti (a kod mene su retki takvi filmovi jer filmove volim da gledam čak i kad su malo lošijeg sadržaja). 

Ja jednostavno ne vidim neku dubinu u ovom filmu. Tehnički je možda odrađen savršeno, ali ne vidim ni jedan od npr. citata iz ovog filma koji bih spomenuo. Nekako mi jednostavno film nije uopšte prijao... 

Kad sam gledao neke druge "domaće" filmove, odmah nakon gledanja filma su mi ostale u sećanju neke "izreke" glumaca, sekvence ili tako nešto. U ovom filmu, ja vidim samo jednu konstantu - bez odskakanja (ali, to je opet samo moj lični stav). Čak bih voleo da je drugačije, jer u principu retko i pišem loše komentare na neki film.

Iz nekih klasika domaće produkcije, kao što je film koji se i tebi sviđa npr. "Lepa Sela Lepo Gore", istog momenta nakon gledanja filma sam mogao da izdvojim citate i scene koje su za prepričavanje, a jednostavno to ne vidim u ovom filmu.

npr. Debeli Maca se folirao i prepričavao kao što je radio i na farmi i kao što čini mi se radi i u životu, ali bez neke dubine (inače, ništa lično nemam ni protiv Mace, i čak šta više volim da ponekad odgledam neke njegove "provale"), ali mi se čini da je u ovom filmu "prolelujao" na silu... 

Takođe, ne mislim da je glumačka postava loša, ali mislim da je priča "prazna", i da nisu iskorišćeni kapaciteti glumaca... 

itd... itd... da ne nastavljam. To je neko moje lično viđenje ovog filma.

Veliki pozdrav. Snajp

Ažurirao snajp - 13.Ožujak/Mar.2012 u 08:54
Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2012 u 08:53
Akhm, akhm, evo, ja ću da uporedim sa Lepim selima jer ima najmanje dve bitne zajedničke osobine izuzev te da oba obrađuju rat u Bosni.
Prva jeste hoksovska postavka o izolovanoj grupi sastavljenoj od različitih, čak suprotstavljenih karaktera, koja pokušava da nađe izlaz iz situacije prevladavanjem tih različitosti. To je onaj kliše u zapletu koji sam pomenuo ranije, a koji ne mora da bude ništa loše jer je bezbroj puta obrađen na filmu i čak postao nužnost kad se pokušava žanrovski izraziti (horor ne može da profunkcioniše dok se akteri ne nađu na izolovanom prostoru).
Druga je motiv drekavca koji generiše sukob, samo što je u Neprijatelju taj drekavac izašao iz "tunela" - u Selima čuči u tunelu (združenom poduhvatu komunističke Jugoslavije), a u Neprijatelju iz fabrike koja nosi sličnu simboličnost kao tunel.
U oba filma drekavac je odgovoran za sukob. U Selima zavadi dečake što je jasna metafora za ceo rat, a u Neprijatelju akteri jasno kažu da je rat prestao kad su Dabu zazidali.
U oba filma drekavac izaziva iracionalno ponašanje.
Come on, you apes. You want to live forever?
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2012 u 22:10

Da, da ali gde ti vidiš POREĐENJE sa filmom!? Slično me je oduševilo i desetak stranih filmova... Nisam Neprijetelja poredio sa Selima već pričao o ličnom utisku. Realno, filmovi jedan sa drugim veze nemaju, osim što ima sličnih uniformi i lokacijski su bliski...

U bre, što smo oseetljiiviiii...nisam rekla da si poredio već

Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Šef je kriv - spomenuo je "Lepa sela..."

ali te svejedno krivim što sam očekivala više LOLLOLLOLLOLLOL

Akhm, akhm, evo, ja ću da uporedim sa Lepim selima

Dobro, poredi ako baš hoćeš, ali ja baš baš volim šefa da krivim LOLLOLLOL

Ažurirao bojanadj - 13.Ožujak/Mar.2012 u 22:10

Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Listopad/Oct.2018 u 16:18
3/5. Vuk Kostić je katastrofalan glumac , dok je Tihomir Stanić zaista odličan. I ima dobru dikciju.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Listopad/Oct.2018 u 16:18
3/5. Vuk Kostić je katastrofalan glumac , dok je Tihomir Stanić zaista odličan. I ima dobru dikciju.
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Listopad/Oct.2018 u 16:39
Poodavno sam gledao ovo (nekad ubrzo nakon premijere).

A ne sjećam se sad baš svih detalja, nakon toliko vremena, ali sjećam se dovoljno. No, svakako ću ponoviti bar jednom prvom prilikom.

Znam da sam pogledao film na nagovor prijatelja. Ono, bez spoilera, samo "pogledaj, isplati se"...
Kad sam vidio da su tu zaraćene strane u posljednjem nemilom ratu, očekivao sam nešto sasvim drugo.
Mene je oduševilo to što, pored takve pozadine uopšte nema pokušaja da se nameću neke "istine" (bez obzira čije), niti se kusura s nekakvim takvim stvarima. Ne rat je tu prosto rat. Odvratan i krvav kao i svaki rat. Praktično je film apolitičan. A teško je bilo napraviti takav odmak.
A možda je zapravo upravo to pomoglo da film bude bolji. Da je radnja smještena u neko mirnodopsko doba, puno bi je bilo teže donijeti.

Stojković mi je tu odličan. A i ostali su manje-više dobri.

Btw, mislim da mi je to prvi film s njim koji sam gledao. Tj. prvi put da sam ga vidio nakon početka 90-tih. Kasnije sam i neke druge, a i bili smo u kontaktu. Iz istog smo grada. Generacija. I bili smo prilično dobri tih predratnih godina. I tad je već znao da će biti glumac (bio je upisao Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu kad i ja svoj faks, ali je na kraju završio na BK)...
Btw. zvali smo ga Piksi (ne morate pogađati zašto Smile)
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Listopad/Oct.2018 u 20:57
Meni je Vuk Kostić odličan glumac ali žanrovski i jednodimenzionalan.

Film sam gledao odavno i nije mi se svideo iz samo jednog razloga:
Nisu duhovi i šejtani krivi za ratove - već političari koji nisu dorasli svom pozivu da vode jedan narod a ne znaju ni gde ni zašto ni kako ga vode.
Političari koji ne bi znali da vode kućni savet a ne državu.
Političari koji nemaju ni kratkoročnu ni dugoročnu strategiju i plan.
Političari koji svojim potezima umesto da mire narode još više ih svađaju.
Političari koji neke svoje građane tretiraju kao građane drugog, petog ili desetog reda.
Političari zbog kojih narod dobija otkaz, biva proteran, koji gine, strada, pati, napušta svoja vekovna ognjišta sa jednom kesom, par fotografija i malom decom kao izbeglice.
Političar koji ne zna da se dogovori sa drugim političarom.

Neprijatelj je političar koji rasproda u bescenje svoju državu: reke, izvore, rudnike, oranice, poljuprivredna dobra, fabrike, industriju, ekonomiju... sve što se može prodati.

Neprijatelj je političar koji svoje poraze pripisuje drugima, koji živi od širenja straha i pretnji, koji se svađa sa svojim komšijama svakom povoljnom prilikom.

Neprijatelj je političar koji ne zna da se raduje kad se komšiji oteli krava ili kada komšija bude svetski vicešampion u fudbalu (npr).

To je neprijatelj a ne neki šejtan u pandorinoj kutiji.     

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Listopad/Oct.2018 u 22:34
Ma kad bolje razmislim, cak i 2/5 a ne 3.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,484 sekundi.